Alertă într-un bloc din Ploiești, după o dezinsecție. Ce probleme au acuzat locatarii


Ultimul update: Miercuri 19 Februarie 2020 18:18
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020 17:56
Categorie: Stiri Diverse

E anchetă în Prahova în urma unei dezinsecţii făcute într-un bloc din Ploieşti, după ce un locatar în vârstă de 55 de ani a alertat autorităţile pentru că, spune el, s-a simţit rău imediat după ce echipa şi-a terminat treaba.

Bărbatul, care suferă şi de alte afecţiuni, este în spital.

Şi alţi vecini din acelaşi bloc au acuzat dureri de cap şi o stare generală de rău, şi se tem de efectul nociv al substanţelor folosite la dezinsecţie.

Bărbatul locuieşte la parterul blocului în care s-a făcut dezinsecţie. La scurt timp după ce s-a încheiat întreaga operaţiune omul spune că a început să se simtă rău.

Soția: „Nu avea aer, nu putea să respire, avea un nod în gât, cu prafurile astea, adică soluţiile astea i-a fost rău, rău, rău.”

Veronica Radu, medic ambulanță Prahova: „Începând din cursul serii a prezentat fenomene minime respiratorii, ameţeli, greţuri, cefaleee, după ce în subsolul blocului a fost făcută dezinsecţie.”

Bărbatul a rămas internat. Şi nu este singurul locatar care s-a plâns de probleme ivite după dezinsecţie.

Surse judiciare spun că 13 dintre cele 15 guri de aerisire din subsol erau astupate, aşa că vaporii rezultaţi în urma folosirii substanţelor de dezinsecţie au ajuns în apartamente.

Oana Bunghez, Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „La acest moment se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.”

Dezinsecţia a fost făcută de o firmă autorizată şi în deplină legalitate, susţin anchetatorii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO