Accident grav în Maramureș. Un copac a căzut peste un muncitor forestier

Ultima actualizare: 14-10-2021 09:50

Ghinion teribil pentru un muncitor forestier în vârstă de 60 de ani din Maramureș. Tăia un stejar într-o pădure, dar un alt copac uscat a căzut peste el.

Bărbatul a rămas prins sub greutatea arborelui. Misiunea paramedicilor a fost una dificilă, mai ales că n-au reușit să urce cu autospecialele pe drumul greu accesibil.

A fost nevoie și de intervenția salvamontiștilor pentru a-l coborî în siguranță.

Apoi a fost transportat de urgență la spitalul din Baia Mare.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, angajat la o firmă forestieră, se afla într-o pădure din Tăuții de Sus, alături de alţi colegi. Tăia un arbore în momentul în care un alt copac uscat a căzut peste el. Colegii lui au tăiat crengile copacului şi au reuşit să îl elibereze, după care au cerut ajutor.

Localnic: "A tăiat un copac și a agățat o creangă de alt copac și a venit peste băiatul care i-a legat. A rămas cu creanga peste el, s-a dus cu drujba, i-a tăiat lemnul și dintr-o parte și din alta și l-a pus pe iarbă și au venit în jos ca să anunțe."

Cu mari eforturi, rănitul a fost coborât din pădure şi transportat de urgenţă la spitalul din Baia Mare.

Oana Alexa-Gonczi, purt. cuvânt ISU Maramureș: "O persoană a fost surprinsă de un copac în cădere. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Serviciul Salvamont, deoarece drumul era foarte greu accesibil. Paramedicii au preluat victima și au transportat-o conștientă la spital. "

Anca Pop purt. cuv. IPJ Maramureș: "Un angajat al unei societăți comerciale care desfășura activități forestiere într-o pădure din Tăuții de Sus a suferit un accident de muncă. La fața locului polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 60 de ani, în timp ce tăia un stejar, un alt arbore s-a rupt și a căzut peste acesta, provocându-i vătămări coporale."

Acum poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul şi au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO