A câștigat 21 de milioane de dolari pentru că a refuzat să muncească duminica

hotel
Facebook.com

O femeie care spăla vase la un hotel din Miami, forțată să lucreze în zilele de duminică, a primit 21 de milioane de dolari, după ce și-a dat angajatorul în judecată, relatează NBC.

Un tribunal american i-a dat câștig de cauză unei femei, angajată a unui hotel din Miami, unde spăla vase, după ce angajatorul i-a încălcat drepturile religioase obligând-o să lucreze duminica iar în final a și concediat-o. Femeia, pe nume Marie Jean Pierre, trebuie să primească în total daune de 21,5 milioane de dolari. 

Tribunalul din Miami a constat că aceasta trebuia să primească 35.000 de dolari pentru salariile pe care nu le-a obținut și 500.000 de dolari pentru traume emoționale și psihice.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, este mamă a șase copii și membră a unei biserici catolice, care îi ajută pe cei săraci.

Avocatul acesteia a declarat că Marie Jean Pierre a spus la momentul angajării că nu poate lucra duminica din cauza convingerilor sale religioase. La început angajatorul a fost de acord, însă pe parcurs, femeia a fost obligată să muncească și în zilele de duminică.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

"Îl iubesc pe Dumnezeu, nu lucreaz duminica, pentru că duminica îl sărbătoresc pe Dumnezeu", a declarat Pierre pentru NBC Miami.

În anul 2009, femeia susține că șeful ei i-a spus că trebuie să lucreze și duminica, însă femeia a refuza. În 2015, Marie Jean Pierre a fost obligată să lucreze în zilele de duminică.

Un an mai târziu, femeia a fost concediată pentru comportament neadecvat și absența nemotivată la locul de muncă.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al hotelului a declarat că situația nu va rămâne așa, pentru că vor face apel în intanță.

"Intenționăm să facem apel și să demonstrăm că Conrad Miami a fost și va rămâne un loc primitor pentru toți oaspeții și angajații. "În timpul celor zece ani în care doamna Pierre a lucrat la noi, au fost făcute mai multe concesii pentru a se adapta", a spus purtătorul de cuvânt.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
O femeie a furat ceasuri Rolex de 108.000 $ pe care le-a ascuns în zona intimă
O femeie a furat ceasuri Rolex de 108.000 $ pe care le-a ascuns în zona intimă

Delajurea Brookens în vârstă de 29 de ani a fost arestată în Miami după ce a furat mai multe ceasuri Rolex, în valoare totală de 108.000 de dolari, pe care le-a ascuns în vagin, relatează Daily Mail.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.