A câștigat 21 de milioane de dolari pentru că a refuzat să muncească duminica

Ultima actualizare: 18-01-2019 07:09
hotel
Facebook.com

O femeie care spăla vase la un hotel din Miami, forțată să lucreze în zilele de duminică, a primit 21 de milioane de dolari, după ce și-a dat angajatorul în judecată, relatează NBC.

Un tribunal american i-a dat câștig de cauză unei femei, angajată a unui hotel din Miami, unde spăla vase, după ce angajatorul i-a încălcat drepturile religioase obligând-o să lucreze duminica iar în final a și concediat-o. Femeia, pe nume Marie Jean Pierre, trebuie să primească în total daune de 21,5 milioane de dolari. 

Tribunalul din Miami a constat că aceasta trebuia să primească 35.000 de dolari pentru salariile pe care nu le-a obținut și 500.000 de dolari pentru traume emoționale și psihice.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, este mamă a șase copii și membră a unei biserici catolice, care îi ajută pe cei săraci.

Avocatul acesteia a declarat că Marie Jean Pierre a spus la momentul angajării că nu poate lucra duminica din cauza convingerilor sale religioase. La început angajatorul a fost de acord, însă pe parcurs, femeia a fost obligată să muncească și în zilele de duminică.

"Îl iubesc pe Dumnezeu, nu lucreaz duminica, pentru că duminica îl sărbătoresc pe Dumnezeu", a declarat Pierre pentru NBC Miami.

În anul 2009, femeia susține că șeful ei i-a spus că trebuie să lucreze și duminica, însă femeia a refuza. În 2015, Marie Jean Pierre a fost obligată să lucreze în zilele de duminică.

Un an mai târziu, femeia a fost concediată pentru comportament neadecvat și absența nemotivată la locul de muncă.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al hotelului a declarat că situația nu va rămâne așa, pentru că vor face apel în intanță.

"Intenționăm să facem apel și să demonstrăm că Conrad Miami a fost și va rămâne un loc primitor pentru toți oaspeții și angajații. "În timpul celor zece ani în care doamna Pierre a lucrat la noi, au fost făcute mai multe concesii pentru a se adapta", a spus purtătorul de cuvânt.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO