Ce se ascundea într-un mormânt considerat sfânt de musulmani: „Oamenii sacrificau animale”

17-08-2019 10:54


mormant antic

Un mormânt vechi de 2.400 de ani despre care musulmanii credeau că este locul de veci al unui sfânt a fost, de fapt, construit pentru un boxer din Grecia Antică.

 

De zeci de ani, localnicii din Turgut, Turcia, au sacrificat capre și păsări, iar acum se tem că rugăciunile lor au fost zadarnice. 

Construcția piramidală este ridicată pe vârful unui deal și până de curând era considerat locul de veci al unei figuri sfinte musulmane.

Arheologii, însă, au dezvăluit că respectiva construcție este, de fapt, mormântul boxerului Diagoras din Rhodos, un sportiv din Grecia Antică.

„Obișnuiam să sărut acest mormânt. Oamenii chiar sacrificau animale aici pentru ca rugăciunile lor să primească răspuns”, a declarat o localnică.

De asemenea, mormântul Çağbaba era și un loc de pelerinaj pentru mulți musulmani care se rugau pentru noroc, ploaie, fertilitate sau sănătate. Dar, după ultimele cercetări s-a dovedit că situl nu avea niciun istoric religios.

„Diagoras a avut multe performanțe, iar premiile sale au fost expuse în multe temple”, a declarat arheologul Rasit Ozturk „Era o figură proeminentă a lumii sportului, iar de fiecare dată când ieșea pe stradă era aplaudat”.

Sportivul antic s-a născut în Grecia în secolul V î. Hr. Chiar și cei trei fii ai săi au devenit campioni olimpici.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Sursa: thesun.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO