Abstinenta afecteaza grav sanatatea! Concluzia: faceti sex din plin!

Dată publicare: 02-04-2009 00:00
Dată actualizare: 21-10-2012 20:42


Grijile, stresul zilnic, oboseala-iata tot atatea motive pentru care multe persoane isi neglijeaza viata intima, iar apropierea dintre parteneri devine din ce in ce mai rara.

Medicii spun insa ca relatiile sexuale intr-un cuplu stabil trebuie considerate o sursa de echilibru fizic si psihic, in nici un caz o corvoada sau o obligatie in plus. Iar lipsa lor ar putea afecta sanatatea.

Uneori din motive intemeiate precum un divort sau o despartire, alteori pur si simplu din cauza unei vieti dezordonate multe persoane isi refuza intimitatea.

Situatie periculoasa daca aceasta se intampla pe termen lung. O viata sexuala activa mentine sanatatea fizica si psihica. Iar lipsa ei poate duce chiar la unele afectiuni.

Conform unui studiu publicat de Forbes Magazine, cercetarile efectuate pe un grup de femei vreme de un deceniu arata ca viata sexuala implinita echivaleaza cu longevitatea. Insa lista beneficiillor este mult mai lunga.

Psihic, lipsa unei vieti sexuale active poate ingreuna relatiile cu cei din jur si implica riscul izolarii. Mai ales din cauza unor comportamente ce denota stres si angoasa.

Specialistii atrag atentia ca o perioada lunga de pauza sexuala va face si mai dificila apropierea de un alt partener. Viata sexuala a unui adult se hotaraste, in linii mari, intre varstele de patru si opt ani, cand imaginatia imprima definitiv directia fantasmelor de mai tarziu.

Studii medicale si antropologice arata ca toate culturile in care sexualitatea este strict interzisa inainte de casatorie se confrunta cu un grad ridicat de violentei.

Tags: sex,


VIDEO PROTVPLUS.RO