Infectiile unghiilor pot duce la pierderea dexteritatii

Dată publicare: 11-02-2011 15:28
Dată actualizare: 05-04-2012 00:01


Infectiile unghiilor reprezinta o problema de sanatate semnalata frecvent medicului dermatolog. Nu o ignorati pentru ca poate duce la pierderea dexteritatii.

Asadar, chiar si manichiura la domiciliu trebuie sa respecte cateva reguli de igiena.

Nu imprumutati ustensilele taioase pentru manichiura si pedichiura celorlalti membri ai familiei. Aceasta este recomandare medicilor dermatologi. In plus, dupa ce le achizitionati trebuie dezinfectate sau fierte inainte de prima utilizare.

Chiar daca ustensile de manichira sunt perfect curate, nu uitati ca la nivelul mainilor exista multe microorganisme. Iar in cazul unei leziuni chir minore nu sunteti scutiti de infectii. In plus, degetele mai au o particularitate:  au o vascularizare foarte bogata.

La nivelul unghiilor pot aparea infectii micotice, cu ciuperci microscopice sau bacteriene. De asemenea, nu sunt excluse nici infectiile micotice suprainfectate cu bacterii. Indiferent de caz, medicul dermatolog conduce tratamentul dupa cateva analize.

Examenul micologic se face direct de sub unghie sau din marginea unde se scurge puroiul sau se pot face culturi

Aceasta analiza este insotita si de o antibiograma, astfel incat tratamentul sa fie tintit. Daca neglijati o simpla infectie, complicatiile pot aparea usor.

In cazul unei leziuni la nivelul unghiei, aceasta se dezinfecteaza cqt se poate de rapid si se aplica obligatoriu o banda adeziva de protectie. Aceasta se schimba dupa fiecare spalare pe maini.


 

Tags: infectii,


VIDEO PROTVPLUS.RO