Terapia prin basme nu e doar o poveste de adormit copii


Ultimul update: Duminica 23 Septembrie 2012 01:24
Data publicarii: Sambata 28 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Basmele nu sunt doar pentru adormit copiii. Pentru adulti, pot deveni o terapie, care sa-i ajute sa iasa din crizele vietii cotidiene. Este mesajul Institutului de terapie prin basm, din Sankt Petersburg.

De aproape un veac, teatrul de papusi Demmeni din Sankt Petersburg pune in scena basme pentru copii. Dar prichindeii nu sunt singurii spectatori fideli.

Pentru adulti, basmele nu sunt doar divertisment, ci si terapie - cred specialistii de la un foarte serios institut din Sankt Petersburg, care se ocupa tocmai cu asa ceva.

Dupa cum explica specialistii, uneori e greu pentru o persoana sa vorbeasca despre problemele sale in fata unui strain. Insa, daca o poveste de viata e transpusa intr-un basm, e mai usor pentru cel in cauza sa transmita ce-l apasa pe suflet. Si poate fi ajutat sa caute cai de iesire din impas.

Sunt deja multi clienti care evita sa mearga la un psiholog "clasic" si accepta sa caute raspunsuri pe taramul zanelor. Mai ales ca fiecare basm are cate o solutie "codificata" pentru situatiile dificile pe care le intalnim in viata.

Tags: basme, terapii,

Terapie pentru vindecarea autismului naste controverse in Canada
Terapie revolutionara impotriva cancerului, descoperita de americani
Terapie prin dans pentru bolnavii de Parkinson!
VIDEO PROTVPLUS.RO