Terapie pentru vindecarea autismului naste controverse in Canada


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 12:57
Data publicarii: Vineri 21 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

O camera hiperbarica pentru copiii diagnosticati cu autism. Vorbim despre o noua terapie altenativa propusa de un centru medical din Toronto, deschis in urma cu nici trei luni. Zeci de parinti disperati s-au grabit sa plateasca mii de dolari.

Desi angajatii clinicii sustin ca dupa tratament exista imbunatatiri, specialistii sunt indignati. Nu exista nicio garantie ca terapia cu oxigen pur este si benefica, iar parintii sunt dusi de nas si platesc mii de dolari degeaba.

In fiecare zi, Nikola si mama lui petrec doua ore intr-o camera hiperbarica la un centru din Toronto, axat pe terapii alternative. Desi nu exista nicio garantie ca starea baiatului se va imbunatati, femeia n-a ezitat sa plateasca 40 de sedinte.

Terapia cu oxigen pur este folosita pentru pacientii care au suferit un atac cerebral. Un studiu publicat anul trecut intr-un jurnal de practici medicale alternative sugereaza ca tratamentul ar avea efect benefic si in cazul copiilor cu autism.

Cam jumatate dintre parintii care au incercat deja terapia spun ca au observat imbunatatiri.

Specialistii nu sunt insa deloc convinsi. Unul din 165 de copii este diagnosticat cu autism, o boala pentru care nu exista leac.

Tags: boli, tratamente,

Cercetatorii incearca sa inteleaga cum gandeste un bolnav de autism
Numarul bolnavilor de autism, in crestere in SUA!
Romania, te iubesc: Terapia ABA - o solutie pentru bolnavii de autism
VIDEO PROTVPLUS.RO