Universitatea din România care a început să reconstruiască Bucureștiul în Minecraft. “Stimulează creativitatea”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Demersul urmărește să atragă într-un mod inedit absolvenții de liceu interesați să urmeze cursurile universității, a declarat Cezar Vlăduț, prorector al UTCB, într-un interviu pentru MyImpact.
Cezar Vlăduț: “Jocul Minecraft a plecat de la conceptul mare de multivers. Acum suntem înconjurați în stânga și în dreapta de multiversul din Marvel, din DC, și acum avem și noi un multivers al UTCB, unde fiecare poate să-și aleagă o variantă cât mai bună de astudia la noi la universitate. Iar multiversul, evident, se reflectă foarte bine și în online. (…) Serverul se găsește pe site-ul de admitere al universității, admitere.utcb.ro/minecraft, iar acolo sunt toate detaliile de logare.”
Cezar Vlăduț spune că ideea de a reconstrui virtual Capitala în Minecraft “stimulează foarte mult creativitatea” celor care vor să urmeze o carieră în construcții, chemându-i să-și exerseze spiritul inovator în domeniu.
Cezar Vlăduț: “În Minecraft, am încercat să reproducem zona dintre Bulevardul Bălcescu și Piața Romană, respectiv tot bulevardul, cu toate clădirile de acolo. Clădirile la care s-a insistat cel mai mult sunt fostul Intercontinental, Biserica Italiană și mai avem o școală, în care, de exemplu, dacă intri în fiecare sală de clasă, avem câte un clopoțel.”
Alex Daragiu: Cât au durat propriu-zis toate construcțiile, cât a durat tot ce s-a întâmplat pe serverul respectiv?
Cezar Vlăduț: “Noi am lansat serverul la 1 iulie (…) și va funcționa până la sfârșitul lunii august, dar o să-l ținem și post-admitere, online. Am inclus în campania de accedere și live-uri ale influencerilor relevanți în zona de gaming, care au construit împreună cu folowerii lor. Unul dintre influenceri a avut 500 de jucători în același timp”.
De ce o profesie în domeniul construcțiilor este, în continuare, o alegere bunăCezar Vlăduț: “Este o alegere bună, chiar dacă noi vedem, probabil, o scădere a imobiliarelor, în momentul de față. Dar nu doar acolo sunt investiții în construcții. Avem o grămadă de investiții în parcuri industriale, în stații de epurare, de filtrare a apei, de canalizare, care sunt acum finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Majoritatea banilor merg pe astfel de proiecte.
Drumuri - la fel, avem o grămadă de autostrăzi care sunt în licitație sau deja câștigate de anumite companii, și constructorii se mișcă destul de bine, în momentul de față.”
Prorectorul UTCB spune că 80 la sută dintre studenții Universității se angajează încă din anul trei, dată fiind cererea foarte mare de forță de muncă în domeniu.
Cezar Vlăduț: “În anul patru, deja ajungem la 90% de studenți care sunt angajați. Iar cei 10% care nu sunt angajați, nici nu-și doresc să fie angajați, deoarece doresc să continue cu studiile universitare de Master. (…) Momentul de față este foarte bun pentru piața construcțiilor, deoarece salariile sunt foarte mari, comparabil cu acum 10 ani.
Deficitul de forță de muncă pe piața de construcții din România este foarte mare. Înainte de 1990 aveam undeva la 1.000.000 de oameni care lucrau în domeniul construcțiilor. Acum suntem undeva sub 350.000.”
Autor: Alex Daragiu
Sursa: StirilePROTV
Etichete: studenti , Minecraft , constructii , myimpact
Dată publicare: 19-07-2023 15:50