Țara Făgărașului continuă promovarea prin intermediul creatorilor de conținut de călătorie printr-un al doilea bloggertrip
Galerie foto
Cei șase participanți au putut descoperi nu numai frumusețea locurilor din Țara Făgărașului, dar au și apreciat varietatea extraordinară a ofertei turistice din zonă.
În doar două zile și jumătate, au putut descoperi locuri istorice (Muzeul Badea Cârțan din Cârțișoara, Biserica Fortificată de la Cincu, dar și Cetatea Făgăraș, declarată acum câțiva ani una dintre cele mai frumoase cetăți din lume), parcuri de aventură (Drăguș Aventura Park), plantații de fructe de pădure (Transylvania Berry), locuri de cazare epice (Castelul de Lut și Oberwood, ambele în Porumbacu de Sus), dar și locuri de meșteșuguri tradiționale (Vâltorile de la Lisa, Muzeul de Panze și Povești din Mândra) sau gastronomia locală (cum ar fi Casa Terra sau bucatele alese create de Chef Carmen Popa-Connie).
Bloggerii s-au bucurat de asemenea să cunoască și să încerce straiele populare din Țara Făgărașului.
Evenimentul a fost organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - Țara Făgărașului, o asociație formată din 27 unități administrativ teritoriale din județele Brașov și Sibiu, care se ocupă cu promovarea turistică a Țării Făgărașului.
Datorită programelor inovative, în Asociație se află și două entități administrative care nu fac parte “stricto senso” din Țara Făgărașului, dar se află în proximitate, este vorba de Rupea și Racoș, așa că bloggerii și instagramerii prezenți au putut vizita și castelul, vulcanul, lacul și coloanele de la Racoș în cadrul acestei călătorii de informare.
Sute de mii de urmăritori de pe rețelele sociale au putut lua astfel la cunoștiință de locurile magice din Țara Făgărașului, redate prin relatările, fotografiile și filmulețele postate de binecunoscuții creatori de conținut turistic Cezar Dumitru, Mihai Jurca, Marian Crăciun, Eddie Tone, Mihaela Popa și Iliuța Pogar.
“Am descoperit în Țara Făgărașului locuri minunate. Locuri de care fiecare român poate să fie mandru și pe care le poate vizita oricând cu plăcere. Cetatea Făgăraș, Lacul de Smarald, Muzeul Badea Cîrțan sau Vâltorile de la Lisa sunt doar câteva din obiectivele turistice musai de pus pe listă. Tot în Țara Făgărașului, am întâlnit oameni cu povești, oameni cu tradiții. Am găsit aici Muzeul de Pânze și Povești din Mândra sau businessul de familie cu fructe de pădure Transylvania Berry din Racovița-Berivoi, o mare grădina cu zmeură, afine și mure, înființată în anul 2005 pe valea Berivoi, la poalele munților Făgăraș. Sunt multe de spus despre Țara Făgărașului, dar și mai multe de descoperit. Noi o să revenim cu drag!” a declarat Marian Crăciun, omul din spatele site-ul thetrends.ro.
Asociația de Dezvoltare Țara Făgărașului va continua în forța programul complex de promovare a Țării Făgărașului cu alte evenimente care să pună în valoare potențialul gastronomic, fotografic, dar și tradițiile străvechi care sunt păstrate cu sfințenie în ținutul de la poalele celor mai înalti munți din România.