Vremea azi, 5 februarie. Vin zile de primăvară în toată țara
Your browser doesn't support HTML5 video.
La munte și în nordul Moldovei vor domina ninsorile. În rest, găsim vreme mai bună, soare cu nori, dar și condiții de ceață, dimineața, în sudul țării.
Vântul mai are unele intensificări pe crestele montane, iar maximele pleacă de la 1...2 grade în Bucovina și ajung la 14...16 grade în Banat și în vestul Olteniei.
Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare și temperaturi mai scăzute decât ieri. Chiar și așa, va fi mai cald decât în mod normal, iar maximele vor ajunge pe la 12 grade.
Vremea se răcește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri, pe aici s-au înregistrat 17...18 grade, astăzi vor fi în jur de 7...8 grade - dar și acestea sunt temperaturi ridicate pentru o zi de februarie. Dimineața sunt condiții de ceață în zonă, apoi zărim și soarele printre nori.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile pierd chiar și 12 grade față de ieri și ajung la valori potrivite momentului. Cerul se umple de nori, iar pe seară și la noapte o să ningă.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme destul de neplăcută, cer acoperit și ploi, mai ales în a doua parte a zilei. Vreme se menține caldă pentru această perioadă, deși temperaturile scad puțin și aici.
În ținuturile vestice rămânem cu atmosferă de primăvară, dar se adună norii și o să plouă în Crișana. Maximele vor urca până la 15...16 grade în zona Banatului.
În Transilvania va fi mai cald decât în mod normal, dar vom avea o zi destul de mohorâtă și s-ar putea să plouă în nordul provinciei.
În Oltenia găsim vreme buna, înnorări, dar și momente cu soare. Se face foarte cald pentru acest moment al anului, iar în vestul provinciei se pot atinge 16 grade.
Vremea rămâne caldă și în ținuturile sudice, deși temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca ieri. Norii se înmulțesc și aici, dar nu sunt anunțate precipitații.
Vremea în țară
Sâmbătă, în nord-est se face și mai frig. În rest, rămânem cu vremea neobișnuit de caldă. În nord-vest și centru o să plouă, în zona Moldovei va ninge, iar în celelalte regiuni va fi vreme frumoasă, dar cu ceață dimineața, pe la câmpie.
Duminică avem încă o zi foarte caldă, la deal, la munte și în zona intracarpatică. Temperaturile scad, însă în sud și în sud-est, pe unde găsim atmosferă închisă, ceață și burniță. În Moldova va fi foarte frig și o să mai ningă puțin.
Ziua de luni ne-aduce vreme nefiresc de caldă în cea mai mare parte a țării și până la 19 grade în sud-est. O să plouă aproape peste tot, iar în sud vor fi averse și pot să apară descărcări electrice.
Vremea în București
Vreme caldă găsim și în zona Capitalei. Vom avea atmosferă schimbătoare, un pic de vânt și 10 grade la orele prânzului. Urmează o noapte mai rece decât noaptea trecută, cu ceață și o minimă în jur de 2 grade.
Vremea rămâne caldă și sâmbătă. Temperatura urcă din nou până la 10 grade. Dimineața e posibil să fie ceață și burniță, dar mai apoi zărim puțin și soarele printre nori.
Duminică, se răcește simțitor și o să avem o zi mohorâtă, cu vânt activ, condiții de burniță și cel mult 4 grade în termometre.
Luni, se încălzește din nou foarte tare. Maxima ajunge pe la 14 grade, dar se adună norii și o să plouă, iar pe seară se întețește și vântul.
Vremea la munte
Temperaturile se mențin ridicate și în zonele de munte. În Apuseni o să plouă, în Carpații Orientali mai vin ceva ninsori, dar în celelalte masive zărim puțin și soarele. Vântul mai are unele intensificări pe creste, însă nu mai vorbim de viteze foarte mari.
Sâmbătă se mai încălzește puțin. În Carpații Orientali va fi lapoviță, pe crestele montane va ninge, iar în Munții Apuseni mai vin ceva ploi. În rest, găsim vreme schimbătoare și un vânt mai intens la altitudini mari.
Ziua de duminică ne-aduce soare și vreme foarte caldă pentru acest moment al anului. În noaptea următoare, precipitațiile se extind treptat dinspre masivele vestice.
Și luni o să fie foarte cald, dar o să avem vreme destul de neplăcută, cu ploi, dar și ninsori și lapoviță în zona montană înaltă.