Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 3 ianuarie. Ninsori abundente și viscol puternic în anumite regiuni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea se menține caldă. O să plouă în vest, în nord și în centru, iar vântul prinde putere la munte, pe partea nord-vestică, în zona centrală și în estul țării.  

Pe crestele Carpaților o să ningă abundent și va fi viscol puternic. Maximele se încadrează între 4 grade în depresiuni și 13-14 grade în sudul țării.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Găsim vreme schimbătoare, soare cu nori, poate și câteva ploi slabe, trecătoare. Se mai încălzește puțin și maximele ajung la 12, poate chiar 13 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei o să fie mai cald decât ar trebui. Temperaturile urcă până la 10 grade. Vedem puțin soarele printre nori, dar pe parcursul zilei o să vină și câțiva stropi de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se adună norii și o să picure trecător. Nu lipsesc perioadele însorite, iar vântul se întețește și ajunge la 50 de km/h în zonele joase. La munte vin precipitații sub toate formele, iar la altitudini mari va fi viscol puternic.

Citește și
Alerta de vant
Avertizări de vânt puternic, ploi şi ninsori au fost emise în Regatul Unit înainte de sosirea furtunii Gerrit

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. O să plouă, iar vântul agită atmosfera. Cu toate acestea, vremea rămâne caldă pentru data din calendar și se ating 10 grade.

În ținuturile vestice găsim tot atmosferă închisă, cu ploi în zonele joase și lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă. Pe creste se depune strat de zăpadă și vântul bate tare, cu peste 100 de km/h.

Nici în Transilvania nu vedem soarele. Vin și câteva reprize de ploaie, iar vântul are intensificări și atinge viteze de 50 de km/h. La munte, la altitudini mari, ninge sau cade lapoviță, iar în primele ore în depresiuni s-ar putea să se formeze polei. Maximele ajung la 9 grade pe partea vestică.

În Oltenia se înnorează din când în când, iar dimineața sunt ceva condiții de ceață pe la câmpie. Pe spații mici e posibil să plouă trecător, iar după prânz temperaturile urcă până la 10 grade pe la Drobeta Turnu Severin.

În ținuturile sudice e posibil să se formeze ceață în primele ore. Apoi vedem puțin soarele printre nori și nu e exclus să vină și câțiva stropi de ploaie. Vremea rămâne caldă, iar în Lunca Dunării se pot atinge chiar și 13-14 grade.

Vremea în București

În București avem vreme schimbătoare, cu înnorări, perioade cu soare și vânt activ. Condițiile de ploaie sunt foarte reduse, iar maxima atinge 11 grade. La noapte norii se risipesc și se face mai cald decât noaptea trecută: minima ajunge la 4 grade.

Vremea la munte

La munte înnorările persistă, dar se mai încălzește față de ieri. În masivele vestice și nordice vin precipitații abundente: ploi în zonele mai joase și lapoviță și ninsoare la altitudini mari. Vântul are intensificări. În zonele înalte din Apuseni și din Orientali suflă cu peste 100 de km/h, iar asta înseamnă viscol puternic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult