Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 19 decembrie. Atmosferă mohorâtă în aproape toată țara, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi atmosfera se menține închisă în zonele joase, pe unde revine ceața și s-ar putea să plouă slab sau să burnițeze. În rest, iese puțin și soarele, iar temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul.

Pe aici prindem o zi mohorâtă, cu ceață dimineața, asociată cu ploi slabe sau cu burniță. Din când în când, zărim și soarele, iar maximele ajung până la 7 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem vreme închisă în zonele joase, pe unde se lasă ceața în primele ore ale zilei. Tot pe acolo, o să picure trecător. La deal și la munte se anunță o zi mai plăcută, cu soare și doar câțiva nori.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim atmosferă mohorâtă, cu ceață acum, dimineața. Mai apoi, cerul rămâne înnorat, o să cadă și câțiva stropi de ploaie, iar maximele urcă până la 6 grade.

Citește și
harta meteo
Vremea azi, 16 decembrie. Temperaturile ating 10 grade în Vest

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne așteaptă o zi mai plăcută. Nu se anunță precipitații, din când în când mai zărim și soarele, iar temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă.

O situație similară regăsim și în ținuturile vestice: soarele se arată printre nori pe tot parcursul zilei, iar atmosfera se menține caldă pentru data din calendar.

Și în Transilvania se anunță vreme mai bună. Prin depresiuni, acum, dimineața, s-a lăsat ceața. Tot pe aici, temperaturile rămân în limitele normale pentru mijlocul lui decembrie. În rest, soarele strălucește aproape toată ziua, iar maximele urca până la 7 grade.

Și în Oltenia avem vreme caldă pentru această perioadă, dar și un pic de ceață în primele ore ale zilei. Mai târziu, înnorările persistă în zonele joase, însă, la deal și la munte, iese soarele.

La fel va fi și în ținuturile sudice: nori, ceață, multă umezeală pe la câmpie și vreme ceva mai bună în zonele mai înalte. Și pe aici temperaturile rămân ridicate.

 

Vremea în țară

 

La noapte, cerul rămâne acoperit în majoritatea regiunilor. În zonele de câmpie și în depresiuni revin condițiile de ceață și, tot pe-acolo, o să plouă slab sau o să burnițeze. Minimele coboară până la minus 5 grade în estul Transilvaniei și se opresc la 4 grade pe litoral.

Și duminică vă fi mai cald decât în mod normal, mai ales în vest, în centru și în nord, pe unde va domina atmosfera însorită.

În schimb, în sud și în est avem încă o zi destul de neplăcută, cu nori de joasă altitudine, ceață și burniță. În Carpații Orientali și Meridionali e posibil să cadă câțiva fulgi de zăpadă, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 10 grade.

 

Vremea la București

 

În București, vremea se menține caldă. Vom avea parte și de scurte momente însorite, iar maximele vor ajunge până la 7 grade. La noapte, minimele coboară până la zero grade și e posibil să apară ceață asociată cu burniță.

Duminică avem încă o zi mohorâtă și vor fi condiții de ceață și burniță dimineață. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, iar temperaturile ating 6 grade Celsius.

Luni persistă norii de joasă altitudine și o să picure trecător. Totodată, se face mai răcoare, iar, la orele prânzului, vom avea doar 5 grade în termometre.

Marți prindem tot atmosferă închisă, cu ploi slabe sau burniță. Din când în când, se pornește și vântul, iar maximele se opresc la 6 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte prindem vreme frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu soare în majoritatea masivelor. Dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni, se formează ceață asociată cu chiciură.

Duminică norii se înmulțesc, se face mai răcoare, iar în Carpații Orientali și Meridionali s-ar putea să cadă câțiva fulgi de zăpadă. În primele ore se lasă ceața în depresiuni, iar vântul se întețește în Munții Banatului și pe crestele Meridionalilor.

Luni, soarele se arată doar trecător. Temperaturile mai scad puțin, iar pe creste se întețește vântul și se anunță ninsori slabe.

Marți prindem vreme închisă, dar se face un pic mai cald. Precipitațiile vin sub formă de lapoviță și ninsoare și, pe arii restrânse, se va depune polei.

Pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va avea unele intensificări și va viscoli zăpada.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult