Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 10 noiembrie. Ceață și burniță mai peste tot, soare în Transilvania

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea azi, 10 noiembrie. În Europa, până la orele amiezii găsim ceața asociată cu burniţa în ţinuturile estice.

Ploi apar în zona Irlandei şi a Regatului Unit, în Franţa, dar şi în extremitatea sud-estică. În rest, găsim timp frumos, cu precădere în Peninsulele Iberică, Italică, dar şi în Balcani.

Vântul sufla tare pe ocean, la vest de Portugalia şi în jurul Arhipelagului Britanic, situaţie care se va menţine şi în zilele următoare. Ploi chiar abundente apar în regiunile nord-vestice; mai apoi, va ploua şi în vestul continentului, şi în centru, iar, după mijlocul săptămânii, ploi mai slabe apar şi în zona României.

Masa de aer rece din nord-estul continentului se extinde mai întâi către sud, apoi şi către vest, astfel că, până la începutul weekendului, vremea se răceşte considerabil în ţinuturile estice, în cele nordice, dar şi prin centru. În acelaşi timp, în vest şi în sud-vest se face puţin mai cald.

În ţară, la ora 7, avem vreme închisă peste tot. În zonele joase s-a lăsat ceaţa şi au fost emise şi avertizări în acest sens: până la ora 9, judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud se află sub cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă; la fel se întâmplă şi cu Alba, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu şi Covasna - cu menţiunea că, pe-acolo, avertizarea e valabilă până la ora 10. În restul teritoriului e înnorat şi găsim ploi slabe sau burniţă. Cel mai răcoare este la Miercurea Ciuc, Braşov, Joseni şi Sfântu Gheorghe: -2 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 9 grade, se înregistrează la Constanța-Dig, Sfântu Gheorghe - Delta şi Sulina.

Citește și
Ceata
Vremea azi, 9 noiembrie. ANM anunță cod galben în mai multe județe

Astăzi rămânem cu vremea mohorâtă, cu nebulozitate persistentă în special în zonele de câmpie. Trecător, în sud şi în est apar ploi slabe sau va cădea burniţa. Dimineaţa, găsim ceaţă în majoritatea regiunilor, iar vântul se intensifică în sudul Banatului şi pe litoral. Maximele, în scădere faţă de ieri, se încadrează între 5 şi 13 grade Celsius.

Marți, vremea se răceşte, iar ceaţa şi norii de joasă altitudine persistă în zonele de câmpie. Trecător, va burniţa, iar vântul se intensifică în sudul Banatului şi pe litoral. Maximele se încadrează între 5 şi 13 grade Celsius.

Vremea pe regiuni

Vremea azi, 10 noiembrie. Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici, avem ceață încă din primele ore ale zilei. Astăzi, nu prea zărim soarele, trecător, va burniţa, la malul mării se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile se opresc la valori normale pentru această perioadă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o situaţie similară: cu precădere la câmpie, găsim nori de plafon jos sau ceaţă, şi tot acolo, apar ploi slabe sau burniţă. În zonele de deal şi de munte, mai târziu o să iasă soarele.

S-a lăsat ceaţa şi zonele joase din jumătatea nordică a Moldovei şi din Bucovina. În regiunile mai înalte, din când în când se adună norii, însă şansele de ploaie sunt reduse.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o zi cu vreme bună, însorită, dar după ce se risipeşte ceata matinală: acum, până la ora 09, este în vigoare un cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă pentru zonele joase din judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud. Mai târziu, maximele urcă până la 12 grade Celsius - valori, de altfel, normale pentru data din calendar.

Şi în ţinuturile vestice găsim ceața acum, în primele ore ale zilei. După ce se ridică ceaţa, avem soare şi câţiva nori, însă pe aici se face mult mai răcoare faţă de ieri, când, în zonă, s-au înregistrat 16 grade Celsius.

În Transilvania s-a lăsat ceaţa în depresiuni şi a fost emis şi un cod galben în acest sens, valabil până la ora 10, pentru zonele joase din judeţele Alba, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu şi Covasna. După ce se risipeşte ceaţa, maximele ajung la valori normale pentru data din calendar.

În Oltenia, ziua începe cu ceaţă în zonele de câmpie şi tot pe-acolo e posibil să burniţeze trecător. În regiunile de deal şi de munte găsim înnorări temporare şi e posibil să apară câteva ploi slabe.

Şi în ţinuturile sudice avem ceață persistentă şi burniţă în zonele de câmpie. În schimb, mai sus, la deal şi la munte, vom avea parte şi de scurte momente însorite.

Vremea la București

În Bucureşti, atmosfera se menţine închisă. Acum, dimineaţa, s-a lăsat ceaţa, iar, în timpul zilei, va persista nebulozitatea joasă şi va cădea burniţă. Maximele urcă până la 12 grade Celsius.

După două zile neobişnuit de calde, la munte se face mai răcoare. În prima parte a zilei, pe văi şi în depresiuni se va forma ceaţă. Apoi, apar unele înnorări, însă şansele de ploaie sunt reduse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult