Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea astăzi, 11 septembrie. Soare și ploi în multe zone din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de duminică ne aduce vreme caldă în sud şi în sud-est şi temperaturi apropiate de normal în rest.

Mai apar ceva averse în nord-vest, nord, centru şi pe la munte, iar în rest găsim vreme mai bună şi maxime de la 19-20 grade în depresiuni, până la 29 de grade în sud şi în sud-est.

Vremea în țară

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi cu soare, dar şi câteva reprize de ploaie în zona litoralului. Temperaturile scad, dar în Bărăgan se mai ating 28-29 de grade, valori ridicate pentru această dată.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită şi doar în zonele mai înalte vin câteva averse. La amiază vor fi cel mult 28 de grade Celsius.

Vedem soarele şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Norii se adună trecător şi vor aduce ploi în aversă. Izolat se pot strânge cantităţi însemnate de apă şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile mai cresc puţin şi se vor situa între 21 şi 25 de grade.

Citește și
parcul natural apuseni
De ce România are nevoie de parcuri naturale. Un director Romsilva explică cum putem să luptăm „pentru cei care vin după noi”

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se mai aduna norii şi vor aduce averse, vântul se intensifică pe timpul ploilor, iar trecător vor fi şi fenomene electrice. Maximele în scădere faţă de ziua trecută, se vor situa sub normalul perioadei.

În vestul ţării, domină timpul frumos dar mai apar şi pe aici câteva ploi slabe sporadice. Temperaturile continuă să scadă şi la amiază vor fi cel mult 23 de grade.

În Transilvania, vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi averse consistente, mai ales în zonele de munte. Vântul prinde putere pe creste, iar temperaturile scad cu trei-patru grade faţă de ieri.

În Oltenia, ne aşteaptă o zi frumoasă şi doar în zonele înalte mai apar câteva ploi. Vântul va avea unele porniri, iar la amiază se ating cel mult 27 de grade.

În sudul ţării se anunţă soare şi atmosferă plăcută iar ploile vin doar spoardic, mai ales în zonele înalte. Vremea rămâne caldă pentru această dată şi după prânz se vor atinge 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Capitală, duminică avem o zi caldă pentru luna septembrie şi o maximă de 28 de grade. Se mai adună norii; e posibil să picure trecător şi vântul devine ceva mai activ.

Luni se răcoreşte şi maxima se opreşte pe la 26 de grade. Avem o zi destul de însorită, dar nu este exclus să vină o ploaie de scurtă durată.

Marţi prindem vreme bună, dar se face puţin mai răcoare. Vor fi cel mult 25 de grade pe la amiază şi 12 grade în noaptea de marţi spre miercuri.

Miercuri va predomina vremea frumoasă, se încălzeşte uşor şi maxima va ajunge pe la 27 de grade. În noaptea de miercuri spre joi, minima va ajunge pe la 13 grade.

Vremea la munte

La munte, urmează o zi cu ploi în majoritatea masivelor şi se răcoreşte. Se mai pot strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat şi se menţin condiţiile de grindină.

Luni, temperaturile continuă să scadă. Ploile cuprind toată zona montană şi vântul sufla mai tare pe creşte.

Ziua de marţi ne aduce înnorări şi ploi pe suprafeţe extinse în Carpaţii Orientali. În celelalte zone de munte, vor fi perioade cu soare şi o să plouă doar trecător.

Miercuri în masivele nordice, apar ploi locale spre seară. În rest se anunţă vreme mai bună, ploi sporadice şi se încălzeşte.

Vremea la mare

La mare, duminică se mai încălzeşte puţin şi temperaturile urcă până la 27 de grade. Mai apar câteva ploi trecătoare, dar vor fi perioade cu soare pe parcursul zilei.

Luni, temperaturile încep să scadă şi maximele se opresc pe la 25 de grade. Aversele apar mai spre seară, dar până atunci avem vreme frumoasă şi un vânt activ.

Marţi, vremea devine rece pentru luna septembrie. Vor fi cel mult 22 de grade pe plajă şi vreo 20 de grade în apă, iar spre seară s-ar putea să picure trecător.

Miercuri se încălzeşte şi temperaturile ajung la normal. Maximle se vor situa între 22 şi 24 de grade. Se arată soarele, vântul se intensifică trecător, iar apa mării va avea între 19 şi 21 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult