Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 29 august 2018. Temperaturile se mențin ridicate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri avem temperaturi peste mediile perioadei şi o amiază călduroasă, cu disconfort termic ridicat în sud şi sud-est. Mai vin câteva serii de averse la deal, la munte şi pe zone restrânse în Oltenia, Muntenia şi Transilvania.

În rest: soare, un vânt mai intens în estul şi sud-estul ţării şi maxime de la 24, la 33 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă soare şi temperaturi ridicate, iar aerul va fi greu de respirat la orele prânzului. Vântul va avea unele poniri. Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem atmosfera însorită, se înteţeşte vântul, iar după prânz se face foarte cald şi apare disconfortul termic. 

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi doar pe la munte sunt anunţate câteva averse. Temperaturile scad puţin faţă de ziua trecută.

Citește și
ploaie
Vremea 28 august 2018. Zonele afectate de ploi abundente

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş predomină timpul frumos şi doar în zonele înalte sunt anunțate ploi zgomotoase. Se încălzește uşor şi la amiază vor fi cel mult 29 de grade Celsius.

În vestul ţării, atmosfera va fi însorită şi temperaturile vor creşte uşor. Maximele urcă până la 30 de grade Celsius.

În centrul României se anunţă vreme bună în vestul provinciei şi doar în partea estică şi la munte vin averse vântul se va înteţi în timpul ploilor. La amiază se vor înregistra 30 de grade Celsius, în regiunile vestice.

În Oltenia, o să plouă în regiunile de deal şi de munte şi doar sporadic în rest. Se încălzeşte uşor şi maximele vor ajunge pe la 29 - 30 de grade.

În ţinuturile sudice predomină vremea frumoasă şi doar în zonele înalte pot să vină câteva ploi zgomotoase. Vă fi foarte cald, la amiază se ating 32-33 de grade Celsius şi disconfortul termic va creşte.

BUCUREȘTI

În Bucureşti avem vreme foarte caldă în continuare. Se ating 32 de grade la umbră, creşte zăpuşeala, iar spre seară e posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. Joi prindem o zi însorită, cu stres termic accentuat pe la amiază, când temperaturile ajung tot pe la 32 de grade.

Vineri aerul se încinge şi mai tare, nu prea zărim norii, iar maximă urcă spre 34 de grade, la umbră. Şi sâmbătă o să fie foarte cald, vom avea atmosferă sufocantă după prânz şi un vânt ceva mai activ.

LA MUNTE

Miercuri aversele apar local în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali; în timp ce în masivele din vestul ţării va fi timp frumos. Ziua de joi ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi în uşoară creştere. Spre seară vin ploi de scurtă durată, pe zone restrânse din Munţii Banatului şi din Carpaţii Meridionali. Şi vineri avem vreme bună; iar ploile apar sporadic, în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Sâmbătă, instabilitatea creşte, aversele se înmulţesc în masivele din vestul şi nordul ţării, dar pot să apară trecător şi în restul zonei montane. LA MARE

Pentru cei aflaţi pe litoral, veştile sunt foarte bune. Astăzi avem soare şi vreme caldă, cu până la 31 de grade, prin staţiuni. Joi tot cer senin şi temperaturi ridicate, însă vântul devine mai insistent.

Ziua de vineri ne-aduce vreme superbă. Cerul se păstrează curat, briza va fi plăcută, iar temperaturile vor urca din nou spre 30 de grade. Sâmbătă rămânem cu atmosfera însorită şi caldă, dar se înteţeşte puţin vântul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult