Vremea 28 august 2018. Zonele afectate de ploi abundente

×
Codul embed a fost copiat

Marți avem, pe de-o parte vreme călduroasă, cu disconfort termic în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi mare parte a Moldovei, iar pe de altă parte, avem instabilitate în creştere după prânz la deal şi la munte.

Aversele apar spre seară în zonele mai înalte, în sudul şi estul Transilvaniei, trecător şi prin Oltenia şi Muntenia. În Carpaţi se mai pot acumula 25...30 de litri pe metru pătrat.

În vestul şi în estul ţării se anunţă vreme frumoasă, iar prin est şi sud-est vântul va fi destul de insistent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade. â

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan avem parte de un soare arzător, vânt mai insistent şi căldură greu de suportat la orele amiezii. Se ating 33...34 de grade, la umbră; creşte zăpuşeala, iar indicele de confort termic poate depăşi nivelul critc, de 80 de unităţi

Citește și
preturi litoral
Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral: "1.000 de dolari ajung o săptămână"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem atmosfera însorită, se înteţeşte vântul, iar după prânz se face foarte cald şi apare disconfortul termic. Spre seară, în zonele înalte, e posibil să vină o ploaie de scurtă durată.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme frumoasă, temperaturi ridicate pe la câmpie, dar şi câteva reprize de ploaie, la apropierea serii, în special la deal şi la munte. Vântul prinde putere şi aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu, în zona Transilvaniei se-aduna norii şi vor aduce câteva averse, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt.

În vestul ţării se îndreaptă vremea şi o să avem o zi însorită, cu temperaturi în creştere. Maximele se apropie de 30 de grade, iar în zonele înalte, spre seară, apar noi serii de averse.

În centrul României ploile revin în a doua parte a zilei şi vor fi averse locale, mai consistente pe la munte. Până atunci: soare, timp frumos şi temperaturi plăcute, de cel mult 27...28 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, ziua începe cu vreme frumoasă, dar mai târziu o să plouă în regiunile deluroase, sporadic şi în rest, iar ploile vor fi însoţite de fenomene electrice şi vânt intens. Maximele se opresc pe la 29...30 de grade.

În sudul ţării persistă vremea călduroasă, temperaturile urcă spre 34 de grade şi după prânz atmosfera devine înnăbuşitoare. Spre seară apar câteva reprize cu ploi zgomotoase, în special în zonele mai înalte.

Bucureşti
În Bucureşti, prindem altă zi fierbinte, cu foarte puţini nori, stres termic accentuat şi o maximă în jur de 32...33 de grade la umbră. Vântul devine un pic mai activ. Spre searã cresc şansele de averse şi descãrcãri electrice. Şi la noapte o să fie cald, abia spre dimineaţă temperatura va ajunge pe la 19 grade.

Munte
La munte, marti găsim soare şi vreme bună până după prânz. Apoi se adună norii şi vor lăsa ploi abundente în cele mai multe masive. Se mai pot acumula 25...30 de litri de apă pe metru pătrat şi va fi mai răcoare decât ieri.

Vremea pe litoral
Pe litoral stăm bine cu vremea şi nu sunt semne că s-ar schimba ceva în perioada următoare. Marți: soare şi vreme caldă, chiar şi un disconfort termic la orele amiezii, în ciuda brizei răcoroase.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vremea 27 august 2018. Căldură insuportabilă în S şi SE, ploi în restul ţării
Vremea 27 august 2018. Căldură insuportabilă în S şi SE, ploi în restul ţării

Astăzi o să plouă serios în jumătatea de vest a tării şi la munte, pe unde se şi răcoreşte. În rest, vremea va fi călduroasă şi disconfortul termic ridicat. În est şi sud-est, ploile apar pe spaţii restrânse, mai ales în zonele deluroase.

Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral:
Turiștii străini, încântați de prețurile de pe Litoral: "1.000 de dolari ajung o săptămână"

Litoralul este plin, iar cei care şi-au programat vacanţa în această perioadă au prins şi preţuri mai mici, cu până la 20 la sută faţă de vârful sezonului. Şi putem spune că au mare noroc pentru că vremea este perfectă de plajă. 

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.