Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea 16 ianuarie. A venit gerul peste tot în țară. Unde vor fi -20 de grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea se răceşte foarte tare. Nopţile devin geroase, cu până la -20 de grade în depresiuni iar temperaturile rămân negative chiar şi la orele prânzului. Meteorologii au emis şi o informare în acest sens, valabilă până miercuri dimineaţa.

 

Dar să vedem, mai întâi, ce se întâmplă în Europa. Sâmbătă, în sud şi în sud-vest va fi o zi însorită, dar cu ceaţă, dimineaţa pe la câmpie. În vest, nord-vest şi în sud-est, sunt anunţate precipitaţii destul de consistente, sub toate formele. În rest, ninsorile apar sporadic, iar în estul şi nord-estul continentului se face foarte frig. Vântul are intensificări în zona Arhipelagului Britanic şi în sudul Europei, pe unde va depăşi viteze de 70 Km/h. Precipitaţiile vin mai întâi în vest, nord-vest şi în sud-est. Apoi ajung şi prin centrul Europei, iar săptămâna viitoare se concentrează pe partea vestică şi nord-vestica.

Masele de aer rece domina majoritatea zonelor şi aduc temperaturi foarte scăzute în regiunile estice şi central-estice, inclusiv la noi. Aerul cald persistă în sud-vest, iar mai târziu ajunge şi în vestul şi centrul Europei. Se pare că la mijlocul săptămânii, atmosfera se mai dezmorţeşte şi la noi în ţară.

Vremea 16 ianuarie, pe regiuni

Sâmbătă avem o zi foarte rece, cu ger în primele ore, prin vest, nord şi centru. Norii apar aproape peste tot, iar în zonele montane, prin centru, sud şi sud-est vor aduce câteva ninsori slabe. Zărim şi soarele din când în când, dar temperaturile rămân extrem de scăzute. Pleacă de la -10 grade în depresiuni şi ajung cu greu pe la 1 grad Celsius, în sud-vest şi pe litoral.

Citește și
Ninsori
Vremea azi, 14 ianuarie. Ninsori în majoritatea zonelor. Vântul se înteţeşte la altitudini mari

Iată cum va fi vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici se anunţă o zi destul de mohorâtă, cu ninsori slabe şi temperaturi în scădere. Vom avea cel mult 1 grad Celsius în zona litoralului, dar aici vântul va fi destul de insistent şi va spori senzaţia de frig.

Se răceşte foarte tare şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Temperaturile rămân negative la orele amiezii, mai apar ceva fulguieli, dar se arata şi soarele din când în când. După lăsarea nopţii, în zona se instalează gerul.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem o dimineaţă geroasă şi o zi extrem de rece, cu o maximă de -8 grade în Suceava. Vor fi destul de mulţi nori, dar şi scurte momente cu soare, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Frigul va fi greu de îndurat şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Este ger dimineaţa, dar temperaturile nu reușesc să urce prea mult nici pe la prânz. Se ating în jur de -8 grade, apare puţin soarele, iar peste noapte sunt anunţate ceva fulguieli.

Şi în ţinuturile vestice avem o zi foarte rece, soare cu nori şi maxime de -4, -3 grade Celsius. La noapte apar condiţii de ninsoare slabă şi temperaturile ajung la pragul gerului.

În Transilvania o să fie şi mai rău. În depresiuni va fi ger chiar şi pe timpul zilei, iar în noaptea următoare se vor atinge -20 de grade. Mai vin câţiva fulgi de zăpadă, în special în zonele de munte, iar vântul suflă mai tare pe creste.

În Oltenia găsim atmosfera schimbătoare, ceva condiţii de fulguială şi temperaturi mai suportabile. Maximele ajung pe la 1 grad, cu plus, dar peste noapte gerul se instalează şi aici.

Vremea se răceşte şi în ţinuturile sudice. Ieri au fost 3...4 grade în zonă; astăzi o să avem cel mult zero grade, înnorări, poate şi câteva ninsori slabe.

Vremea 16 ianuarie, la București

Şi în Bucureşti se face foarte frig. Temperaturile rămân negative toată ziua şi ajung pe la - 1 grad, iar la noapte vor fi -7 grade în centru şi -10 grade la marginea oraşului. Atmosfera se menţine închisă şi s-ar putea să fulguiască din când în când.

La munte, temperaturile continuă să scadă şi o să fie ger chiar şi pe timpul zilei. Mai apar şi ceva fulguieli, iar vântul suflă mai tare în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi spulberă zăpadă depusă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult