Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vreme de iunie cu 50 de zile înainte de Crăciun: "O să ne afecteze"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O lună noiembrie ca o zi de vară, parcuri pline, terase aglomerate şi chiar plajă la piscină. Cu mic cu mare, lumea a ieşit din casă pentru a profita de o vreme superbă, total atipica pentru această perioadă.

Aşa a arătat, duminică, peisajul de toamnă cam în toată ţara. Iar dacă ne gândim că mai sunt doar 50 de zile până la Crăciun, pare că anotimpurile s-au încurcat şi vremea a uitat că suntem în noiembrie. Doar covorul de frunze ruginii ne-a amintit că este toamna.

Soarele puternic şi temperaturile generoase i-a scos pe mulţi din case. Iar parcurile din Bucureşti au fost mai animate ca-n miez de vară.

Reporter: "Nu ţi-e rece aşa?" Fetiţă: "Nu. Este foarte cald afară, în momet ce ni alergam şi ne jucăm."

Localnic: "Încălzirea asta globală o să ne afecteze. Noi ne bucurăm, dar nu ne dăm seama ce înseamnă."

Citește și
Instragram
Tot mai multe afaceri românești folosesc Instagram pentru promovare

Dacă unii şi-au scos câinii la plimbare, o familie a făcut senzaţie prin parc cu iepurele.

Localnic: "Am ieşit cu băieţelul şi am zis să plimbăm şi iepurele." Reporter: "Cum îl cheamă?" Localnic: "Rex. E un fel de dinozaur." Reporter: "Nu vă e teamă că pleacă?" Localnic: "Nu ne e teamă."

Aglomeraţia i-a bucurat pe comercianţii din parcuri care i-au ademenit pe trecători cu porumb fiert său copt.

Duminică s-au înregistrat temperaturi, mai degrabă, potrivite pentru luna iunie decât pentru noiembrie. În Bucureşti, maximă a fost de 19 grade Celsius, dar în alte regiuni, precum Transilvania şi Maramureş, s-au înregistrat chiar şi 26, 27 de grade.

La Târgu Mureş, de exemplu, cele peste 25 de garde Celsius i-au făcut pe mulţi să se bălăcească în piscină şi să mai prindă un strat de bronz la plajă. Nicioadata nu a mai fost atât de cald în luna noiembrie- spun oamenii..

La Braşov au fost 24 de grade Celsius, așa că terasele din centrul istoric au fost arhipline. Patronii restaurantelor spun că a crescut consumul de bere cu 40 la sută faţă de săptămâna trecută. Comenzi mari au fost și la îngheţată.

Localnică: "Ne-am așezat la plajă, noi suntem din Galați și acolo nu avem așa peisaj frumos. Ne bucurăm de căldură și de liniște. Ne-am așezat pe pătura puțin".

Tot 24 de grade au fost şi la Cluj, spre bucuria iubitorilor de plimbări.

În Baia Mare a fost cel mai cald, 28 de grade Celsius. Mulţi au pornit cu bicicletele în drumeţii, s-au răcorit cu o îngheţată ori au stat pe lângă fântânile arteziene.

De luni, însă, temperaturile vor scădea treptat, iar spre sfârşitul săptămânii viitoare toamna îşi revine la temperaturi normale pentru noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult