Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sâmbătă se încălzește ușor. Prin vestul, sudul și centrul țării mai pot să vină câteva averse. Vântul suflă mai tare în ținuturile estice și pe crestele montane, iar maximele pleacă de la 21 de grade, în depresiuni, și ating 30 de grade prin sud-vest.

 

Vremea în fiecare regiune a țării

 

În Dobrogea și Bărăgan, norii vin și trec. E posibil să picure trecător și vântul devine mai insistent. Temperaturile, mai ridicate decât vineri, ajung pe la 28 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă, fără ploi, dar vântul are unele intensificări și aici. Temperaturile câștigă un grad, două față de ziua trecută. La fel va fi și în nordul Moldovei și în Bucovina: soare, vreme bună și un vânt destul de activ. Dimineață este răcoare, dar pe la amiază se vor atinge 24...25 de grade. Așadar și aici va fi un pic mai cald decât vineri. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, ziua începe cu temperaturi cam modeste, dar se încălzește treptat și amiaza ne-aduce atmosferă foarte plăcută, soare și 25...26 de grade în termometre. În ținuturile vestice, vremea e destul de bună. Totuși, mai apar ceva înnorări și s-ar putea să vină o aversă, două. Maximele se opresc pe la 27 de grade. Și în zona Transilvaniei mai sunt ceva condiții de ploaie, în special pe la munte. Vântul suflă mai tare pe creste. Dimineața este răcoroasă, dar amiaza ne-aduce temperaturi mai ridicate decât vineri: de la 21 de grade în depresiuni, la 26 de grade în vestul provinciei. La primele ore ale dimineții a fost cod galben de ceață densă pentru județele Mureș, Brașov și Sibiu.  Se încălzește și în zona Olteniei. Norii apar din când în când și vor aduce câteva averse trecătoare, iar maximele vor urca până la 30 de grade. În ținuturile sudice, vom avea vreme în general frumoasă, deși se mai adună norii și s-ar putea să lase câțiva stropi de ploaie. Temperaturile vor ajunge până la 28 de grade Celsius.

Vremea în București

 

Citește și
meteo
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend

În București, mai sunt ceva înnorări și condiții de ploaie la începutul zilei. Apoi, norii se risipesc, vântul rămâne activ și se încălzește ușor. Maxima ajunge pe la 28 de grade. La noapte se face, însă, mai răcoare: temperatura coboară până la 15 grade.

Vremea la munte

La munte, sâmbătă mai apar ceva averse, dar pe zone restrânse. În ansamblu, avem vreme bună, un vânt intens la altitudini mari și temperaturi mai ridicate decât vineri.

Vremea la mare

 

Și pe litoral se mai înnorează din când în când, dar nu o să plouă. Sunt câteva ore cu soare, vântul mai are unele intensificări, iar maximele din stațiuni ajung pe la 26...27 de grade. Apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Prognoza pentru următoarele trei zile

Duminică, temperaturile continuă să crească și vremea frumoasă cuprinde aproape toată țară. Doar prin centru și pe la munte, spre seară, s-ar putea să vină o ploaie de scurtă durată. Luni se încălzește și mai tare, atmosfera va fi însorită peste tot și nicio șansă de ploaie. La fel va fi și marți: soare, puțini nori și o amiază călduroasă în majoritatea zonelor. Vântul prinde putere în sud-estul țării, iar maximele ajung în intervalul 28...30 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult