Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temperaturi de -19 grade, marți dimineață. Șoferii s-au chinuit să intre în mașini și să le dezghețe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jumătate de ţară se află sub cod portocaliu, iar cealaltă, sub cod galben. Rafalele puternice de vânt accentuează senzaţia de frig, iar oamenii spun că simt cum încremenesc dacă ies din casă.

Un bărbat din Capitală a fost găsit îngheţat în zăpadă, în curtea locuinţei sale de vacanţă din Dâmboviţa.

În Moldova, toate judeţele sunt sub cod portocaliu de ger. Cele mai mici temperaturi s-au înregistrat la Iaşi, minus 19 grade Celsius, în timp ce în Botoşani au fost -18. Oamenii s-au echipat cu mai multe straturi de haine, ca să reziste gerului napraznic.

Bărbat: "Eu am venit pe jos vreo doi kilometri de acasă şi mă duc la serviciu, am transpirat că m-am îmbrăcat gros. Nu se aştepta nimeni la aşa ceva."

În Valea Lungă din judeţul Dâmboviţa, un bărbat de 76 de ani din Capitală a fost găsit mort în zăpadă, lângă casa lui de vacanţă. Cel mai probabil, omul a alunecat şi a suferit un traumatism care l-a lăsat inert.

Citește și
iarna bucuresti
COD PORTOCALIU de ninsori în sudul țării. Ger puternic în București până vineri

Vecin: "Cred că a alunecat, a căzut şi căzut a fost."

În Craiova au fost minus 8 grade Celsius când s-a crăpat de ziuă. Deşi au simţit că încremenesc din cauza gerului, muncitorii şi-au văzut de treabă. Doar ca viscolul aducea la loc toată zăpada pe care ei o dădeau la o parte.

Cei care au aşteptat transportul în comun spun că parcă a îngheţat şi timpul.

În Capitală, termometrele au arătat dimineaţă minus 10 grade Celsius. Şoferii s-au urnit cu greu la drum, după ce minute bune s-au chinuit să îşi dezgheţe maşinile.

Șoferiță: "Nu pot să deschid geamul. E îngheţat. Este blocat, uitaţi, nu merge."

În schimb, s-a circulat lejer, pentru că primăriţa a decis să închidă şcolile şi grădiniţele.

Meteorologii spun că avertizările de vreme rea rămân în vigoare şi în zilele următoare. Prima zi de martie va fi aşadar una de iarnă veritabilă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult