Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăvară neobișnuită. Cea mai caldă zi de 2 februarie din ultimii 60 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

După zile geroase și mohorâte, un val de aer saharian a dezmorțit atât de tare România încât sâmbătă, în multe zone din țară, a fost cea mai caldă zi de 2 februarie din ultimii 60 de ani.

Și cu siguranță vom avea un record și pentru duminică. Am avut și cu 14 grade mai mult decât ar fi normal la această dată. Primăvara din februarie va dura până la mijlocul săptămânii viitoare.

Oameni au ieșit fericiți la plimbare mai ales în vestul, centrul și sudul țării, unde s-au înregistrat și 18 grade, ca la mijloc de primăvară. Și bucureștenii au trecut de pe o zi pe alta de la gecile groase de iarnă la cele subțiri de primăvară.

Și e normal , dacă stăm să ne gândim că sâmbătă s-au înregistrat 13 grade, în condițiile în care la această dată ar fi trebuit să avem doar 5.

Și nu doar gecile subțiri au ieșit la lumina ci și rolele, bicicletele sau trotinetele. Toate vin după ce sâmbătă, 2 februarie, am doborât deja recordul pentru cel mai călduros 2 februarie de când se fac măsurătorile. S-a întâmplat tot în vestul, centrul și sudul țării, acolo unde a ajuns masa de aer cald venită din nordul Africii cu tot cu praful saharian.

Citește și
cartita Phil
Vestita cârtiță Phil a ieșit din bârlog ca să emită tradiționala prognoză meteo

De luni, însă, începe să se răcorească treptat, iar pe la mijlocul săptămânii următoare vom reveni la temperaturi potrivite pentru data din calendar.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult