Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ploile apar temporar în mai multe reprize aproape peste tot. În sud-est, amiază se menţine caldă şi înăbuşitoare. Şi miercuri după prânz o să avem averse, întâi la munte, apoi mai ales în sud, sud-est, prin vest şi nord-vest.

Vremea se anunţă instabilă, cu ploi în mai multe reprize aproape peste tot. În sud-est, amiaza se menţine caldă şi înăbuşitoare. Maximele sunt în scădere şi o să avem de la 27 la 31 de grade.

In Dobrogea şi Bărăgan atmosferă plăcută, dar pe la prânz avem în continuare căldura sufocantă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar pe seara apar şi aversele. Pe Dunăre, în Balta Brailei, dar şi în zona Deltei se menţine codul portocaliu de inundaţii până joi.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se răcoreşte. Atmosfera se anunţă relativ plăcută. Ceva ploi apar şi la apropierea serii.

Nu scăpăm de instabilitate nici în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile scad şi atmosfera va fi ceva mai agreabilă, între două ploi.

Citește și
Cod de vreme rea
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate

Scad temperaturile şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Şi aici vin ceva ploi scurte, dar zărim şi soarele o bună parte a zilei.

În vestul ţării, aversele apar întâi dimineaţa, apoi din nou, către seară. Pot lăsa cantităţi mari de apă. Temperaturile se opresc pe la 28 de grade.

În Transilvania, vremea devine instabilă în a doua parte a zilei. Dimineaţa prindem soare şi atmosfera agreabilă.

Ploi scurte, în mai multe reprize, găsim şi în Oltenia, în special în a doua parte a zilei. Nici aici nu va fi prea cald la amiază. Instabilitate găsim şi în ţinuturile sudice, mai ales după amiază. Vremea va fi schimbătoare, cu ploi în averse, local torenţiale, cu vijelii şi grindină.

În Bucureşti avem vreme călduroasă. Dimineaţă: soare şi vreme bună, mai târziu atmosfera sufocantă, iar pe seara cresc şi condiţiile de ploaie. Dacă vin, aversele vor fi abundente, cu fenomene electrice, vijelii şi grindină.

Prognoza pentru următoarele zile

Marți, ploile apar temporar, în mai multe reprize, aproape peste tot. În sud-est amiaza se menţine caldă şi înăbuşitoare.

Şi miercuri după prânz o să avem averse, întâi la munte, apoi mai ales în sud, sud-est, prin vest şi nord-vest. Vremea călduroasă persista în Bărăgan şi Dobrogea.

Joi se încălzeşte la loc, atmosferă va fi sufocantă la amiază, iar ceva mai târziu, instabilitatea creşte şi ne aduce averse pe la munte, dar local şi în est, sud-est şi nord-vest. Nu dispar fenomenele severe: grindină, vijelii sau ploile torenţiale.

Vineri prindem altă zi foarte caldă, cu ploi scurte, consistente în cele mai multe zone dupa pranz. Maximele pot depăşi 33 de grade în est şi sud-est.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult