Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe zone din România, devastate de inundații. Regiunile în care ploile au făcut prăpăd

Mai multe coduri roşii, emise de hidrologi, şi ploile vijelioase din ultimele ore, au adus inundaţii de amploare în mai multe zone.

Oamenii din 22 de localităţi din judeţele Gorj, Hunedoara Mehedinţi, Prahova şi Vâlcea s-au trezit cu gospodăriile acoperite de ape. Probleme au fost şi pe şosele, dar şi pe calea ferată. În Vâlcea, un tren a sărit de pe șine după ce pietrişul adus de o viitură a acoperit linia.

În Padeş, judeţul Gorj, oamenii au fost anunţaţi, în plină noapte, prin RO-Alert, că se va porni dezastrul. A fost cod roşu de inundaţii pe râul Motru. Apele au inundat câmpurile şi au năvălit în gospodăriile localnicilor. În unele locuri au intrat şi în case.

Potrivit autorităţilor, în 24 de ore, s-au strâns o sută de litri de precipitaţii pe metru pătrat. Din cauza inundaţiilor, sursa de apă a locatitatii nu mai poate fi folosită.

Gabriel Mihaita Troacă, primar Padeș: "Avem în jur de 7.800 de gospodarii afectate, drumuri rupte, poduri."

Citește și
meteo
Care este explicația pentru temperaturile extrem de ridicate de Anul Nou. Vremea se schimbă de duminică

În apropiere de Târgu Jiu mai multe animale au fost surpinse de o viitură pornită pe raul Șușița. Ca să le salveze, militarii de la ISU au intervint cu o barcă pneumatică.

Din cauza copacilor doborâţi de vânt şi a apei, circulaţia pe trei drumuri naţionale din Prahova, Hunedoara şi Mehedinţi a fost îngreunată mai multe ore.

Pe calea ferată, locomotiva şi primul vagon al unui tren cu nouă călători care circulă între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu au deraiat din cauza aluviunilor aduse pe sine de o viitură.

Nu au fost victime, însă circulaţia altor 5 trenuri de călători a fost afectată.

În apropiere de Drobeta-Turnu Severin, un bărbat care a vrut să traverseze cu tractorul pârâul Topolnița a fost prins de viitura. Şi în acest caz au intervenit militarii de la ISU.

În Vâlcea, râul Lotru, care s-a revărsat, a lăsat în urmă şi el dezastru. La Brezoi este cel mai rău.

50 de gospodarii sunt inundate. Mai multe maşini au rămas prinse în mijlocul apelor.

În alte locuri, zăpada şi viscolul au creat probleme. Drumarii au intervenit încă de azi-noape către Rânca.

Intrarea în staţiunea din Părag s-a blocat din cauza maşinilor parcate la întâmplare, care nu au permis deszăpezirea, iar marți pe drumul către staţiune s-au format coloane interminabile.

La munte - în Braşov, Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Sibiu - sunt aşteptate noi ninsori puternice. În Munţii Făgăraş, riscul de avalanşă este de gradul 3 din 5, iar la Bălea Lac ninge şi este ceață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult