Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explicația meteorologilor pentru vremea neobișnuit de caldă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de Crăciun trăim o nouă primăvara. Marti, pe litoral, s-au înregistrat 18 grade. Soarele prietenos a scos din case sute de oameni. Şi în vestul ţării vremea a fost neobişnuit de frumoasă.

Specialiştii spun ca un val de aer cald, venit din nordul Africii, ne-a făcut aceasta surpriză, însă în curând se întoarce iarna.

La orele prânzului, la Constantă, marea liniştită în care bătea soarele părea vrăjită. Cei care au reuşit să-şi lase treburile deoparte s-au plimbat pe faleza Cazinoului.

Şi în staţiunea Mamaia plajă a devenit loc de promenadă. Zeci de oameni s-au plimbat în sunetul liniştit al valurilor.

"Este o vreme nemaipomenită, care te îndeamnă să ieşi afară din casă şi să ne bucurăm de ea cât se mai poate, m-am tot gândit şi la zăpadă, dar e bine că e acolo unde e şi nu aici", a spus o doamna.

Citește și
vreme rea
Temperaturile cresc ușor luni, iar de marți se încălzește semnificativ în toate regiunile

Şi în vestul ţării a fost o zi fantastică, iar lumea a stat la terasa.

Silvia Barbu, director Meteo Banat-Crisana: "Suntem pe circulaţie sudică, o masă de aer cald din sud. Temperaturile se vor situa între 14 şi 17 grade, chiar şi 18, e posibil."

Oricât ar fi de plăcut afară, medicii ne avertizează că trecerea rapidă de la rece la cald solicita organismul.

Dr. Mihai Grecu, şef UPU Spitalul Judeţean Timişoara: "Frigul, până la urmă, are un rol de a steriliza cumva aerul, iar temperaturile acestea crescute pot duce la o creştere a numărului de viroze respiratorii. Atenţie mare şi pentru pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare, cu afecţiuni respiratorii preexistente sau afecţiuni neurologice care au o toleranţă mai mică la la acest tip de schimbări."

Fiţi precauţi şi bucuraţi-vă de soare. Curând temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru luna decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult