Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertizări de viscol și ninsori în 21 de județe. Vom avea ger în aproape toată țara

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un aer rece dinspre nord-estul Europei a pătruns pe teritoriul României. Temperaturile vor scădea foarte mult în timpul nopților și vom avea ger aproape în toată țara.

Cea mai rece va fi noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când în depresiuni se vor înregistra chiar și -20 de grade.

Vestea bună este că vremea se mai încălzește la începutul sătpămânii următoare.

Avertizări de vreme severă de la ANM

 

ANM a actualizat, joi, avertizarea Cod portocaliu de vânt puternic și ninsoare viscolită în mai multe județe şi a emis alte două Coduri galbene, ce vizează zone din centrul şi sud-estul ţării, precum și o informare meteo de vânt, valabilă până sâmbătă.

Astfel, ANM anunță cod portocaliu de intensificări ale vântului și ninsoare viscolită, joi, între orele 13:30-16:00, în județele Constanța și Tulcea, zona de litoral.

Citește și
tren
Un tren privat pe ruta Arad - Bucureşti a ajuns în Craiova cu o întârziere de 380 minute

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale în general de 90...100 km/h.

De asemenea, județele Caraş-Severin și Hunedoara, zona montană, se află sub cod portocaliu de vânt puternic, până la ora 18.00.

Potrivit ANM, se vor înregistra rafale de vânt de 125...135 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie anunță, de asemenea, cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată, joi, între orele 13:00 și 18:00 în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei.

Astfel, vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării.

De asemenea, este anunțat cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zone din Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, de joi, de la ora 18.00, până vineri, la ora 23.00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În plus, până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.

Cod galben de vânt până sâmbătă

 

Al doilea cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată este valabil de joi, ora 18.00, până sâmbătă, ora 02.00, în județe din estul și sud-estul țării.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult