Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temperatura resimţită a atins pragul de -32 de grade, în Maramureș

Cel mai frig a fost, luni dimineaţa, în oraşul Dumbrăveni, judeţul Sibiu, unde s-au înregistrat minus 20 de grade. Însă, temperatura resimţită a atins pragul de -32 de grade la Staţia Meteo Iezer.

Cel mai mare strat de zăpadă este la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, de peste 2,2 metri, a declarat Adrian Paşol, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud.

"La ora 6.30, cel mai rece din ţară era la Dumbrăveni, minus 20 de grade. Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, la Bâlea Lac, 223 cm", a explicat meteorologul Adrian Paşol.

La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, este risc mare de producere de avalanşe, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci.

Prefectura Maramureş a anunţat, luni, că indicele de răcire (IR) a atins pragul de minus 32 de grade la Staţia Meteo Iezer. Potrivit specialiştilor, indicele de răcire reprezintă temperatura resimţită şi se calculează în funcţie de temperatura aerului şi viteza vântului, conform News.ro. 

Citește și
Vant
Cod portocaliu de vânt. Rafale cu viteză de uragan, în două județe

De asemenea, Prefectura Maramureş anunţă că vremea va fi luni deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea.

”Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara şi Lăpuş”, a transmis Prefectura Maramureş.

Vremea azi, 24 ianuarie. În ce zone va ninge

Luni avem o zi foarte rece. Mai către seară apar ceva ninsori în est și în sud-est și la munte și tot pe-acolo avem un vânt intens. Maximele pleacă de la minus 8 grade în depresiuni și ajung pe la 3 grade în sud-vest.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult