Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă meteo. Vine un nou val de praf saharian peste România, însoțit de furtuni și vijelii. Cod galben și cod portocaliu

Autoritățile din România au transmis, sâmbătă, că un nou val de praf saharian va ajunge în țara noastră, chiar în acest weekend.  

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 22 iunie (sâmbătă) ora 12 – 24 iunie (luni) ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, ”va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României”.

Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est.

Citește și
praf saharian
Specialiștii avertizează că ploile cu particule de praful saharian s-ar putea repeta în această primăvară

Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), aceasta se va îndepărta de țară.

COD GALBEN de vijelii

Potrivit ANM, în perioada 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 10, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

COD PORTOCALIU de vijelii

De asemenea, în perioada 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult