Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două trenuri cu 450 de călători au fost blocate din cauza aluviunilor căzute pe calea ferată, în Suceava

Circulaţia feroviară a fost blocată, miercuri după-amiază, între staţiile de cale ferată Pojorâta şi Sadova, în judeţul Suceava, din cauza aluviunilor care au ajuns pe linia ferată.

CFR Infrastructură a anunțat că două trenuri de persoane au staţionat, însă călătorii au fost preluaţi de ultimele vagoane ale uneia dintre garnituri şi au ajuns la Pojorâta. Judeţul Suceava s-a aflat sub avertizare Cod roşu de ploi torenţiale.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că linia Pojorâta - Sadova a fost redeschisă la ora 19.40, cu restricție de viteză de 10 km/h în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor.

„Primul tren care va tranzita acest interval de stații va fi trenul IR 1763, care circulă pe relația Iași - Timișoara. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile care au circulat cu transbordare auto intre stațiile Pojorâta și Sadova și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iași a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervențiilor de îndepartare a aluviunilor și redeschiderea liniei în condiții normale de trafic”, a transmis CFR SA.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza aluviunilor căzute de pe versant în urma ploilor abundente din ultimele ore, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, citează Agerpres.

Citește și
furtuna
Cod portocaliu de furtună în șase județe. Ce regiuni sunt vizate

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, în cele două trenuri se aflau aproximativ 450 de călători.

Sursa citată a precizat că la faţa locului au intervenit o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, un microbuz, un autoturism de serviciu şi două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult