Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Foarte frumos, e o vară care a înlocuit toamna”. Vremea frumoasă i-a scos pe turiști la plimbare pe malul mării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși se apropie luna noiembrie, pe litoral soarele a strălucit și duminică ca într-o zi de vară. Și cum o zi la malul mării nu ar avea farmec fără o masă cu peşte sau fructe de mare, mulți s-au îndreptat spre restaurante și cherhanale.

Au fost aglomerate și faleza din Constanța, dar și zona Portului Tomis, pentru că localnicii și vizitatorii au ieșit la plimbare să se bucure de soare și de spectacolul mării.

Un platiu de aproape cinci kilograme a fost vedeta unei cherhanale din Eforie Sud.

Un platou de acest fel este potrivit pentru o masă în familie atunci când sunteți în vizită pe litoral. Preparatul are câte puțin din toate, chiar și pentru cei mai pofticioși clienți. Mai mult produse mediteraneene, decât din Marea Neagră.

Felicia Ilie, administrator cherhana: „Avem caracatiță, calamar, scoici, creveți, avem și pește, dorada.”

Citește și
mare
Cât costă o noapte de cazare pe litoral, în octombrie. Este ultimul weekend cu soare la mare

Un domn s-a axat însă pe produse locale.

Turist: „Borș de pește și raci, azi e ofertă de raci pe care îi găsim greu vara pe litoral și profităm.”

În bucătărie peștele a sfârâit pe plită, iar storceagul s-a gătit lent în oalele aburinde. Din comenzi nu lipsesc hamsiilea cu mămăliguță și usturoi sau scoicile în vin.

Petre Ilie, administrator cherhana: „Avem biban de mare, doradă, somn, crap. Duminică fiind, borșul de pește, storceagul de sturion, saramura de pește, fructele de mare prăjite și la grill.”

Pe lângă preparatele delicioase, turiştii s-au bucurat și de o plimbare minunată pe faleza Cazinoului ori pe străduțele vechi ale orașului scăldat în soare.

Reproter: „Cum este astăzi la malul mării? Bărbat: Foarte frumos, e o vară care a înlocuit toamna."

A fost o zi superbă pe litoral, mercurul din termometre a arătat la amiază 23 de grade Celsius, așa că multă lume a profitat de vremea caldă și a ieșit la o plimbare pe malul mării.

Femeie: „Din București suntem. Am văzut vreme frumoasă și am zis să ieșim la o plimbare, să luăm aer și să facem mișcare."

Femeie: „Este o vreme superbă, numai bună de plimbat. Mergem să mâncăm o vită super bună și cam atât și apoi spre casă, de la Galați venim.”

Meteorologii spun că la malul marii și zilele următoare vor fi frumoase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult