Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Young V&A”, un muzeu deosebit la Londra, construit cu 13 milioane de lire sterline. Aici se spune: ”Vino și fă gălăgie”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În vacanţa de vară, copiii care ajung în Londra sunt invitaţi la muzeu. Expozițiile din interior au fost create chiar de cei mici, iar vizitatorii pot descoperi tainele lumii înconjurătoare prin joacă.

În estul Londrei și-a deschis porțile un muzeu realizat de copii pentru copii. Acest loc este un „frate mai mic” al muzeului „Victoria și Albert”, unul dintre principalele muzee din capitala britanică. Dar, aici nu există statui sau picturi vechi de un secol, ci posibilitatea de a învăța în timp ce te distrezi.

Helen Charman, directorul muzeului ”Young V&A”: "Acesta este un muzeu pe care l-am proiectat pentru a te juca, pentru a-și folosi imaginația, pentru a petrece timpul cu prietenii. Răstoarnă ideea că un muzeu este un loc în care te duci, stai cuminte și înveți doar uitându-te la exponate. Aici se spune: „vino și fă gălăgie! E un loc construit pentru tine.”

Cele 3 expoziții le sunt destinate atât bebelușilor de câteva luni, cât și adolescenților de 14 ani. Sunt organizate, însă, pe categorii de vârstă.

De exemplu, una dintre zone este un mini-muzeu senzorial, axat pe simțul tactil.

Citește și
Expo
Expoziția care îți arată ce însemna să fii soldat în urmă cu 2.000 de ani. „Trebuia să știi aritmetică și să scrii”

Vizitator: "Când eram mai mică, eram foarte curioasă. Îmi plăcea să ating diverse obiecte și mă simțeam destul de constrânsă în muzeele tradiționale, iar asta le făcea să fie foarte plictisitoare."

În altă parte este încurajată gândirea creativă, prin activități practice, iar în ultima galerie vizitatorii pot analiza elemente arhitecturale, interactive.

Ca muzeul să ajungă în acest stadiu, au fost investite 13 milioane de lire sterline și au fost consultați peste 22.000 de tineri, în decurs de 7 ani. Accesul este gratuit, iar printre primii vizitatori s-a aflat prințesa de Wales.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult