Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Valea Asăului, o nouă atracție turistică care prinde contur în județul Bacău: ”Este un loc în care îți încarci bateriile”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nouă atracție turistică se conturează în județul Bacău. Este vorba despre Valea Asăului.

 

Peisajul este deosebit, iar datinile se împletesc armonios cu amenajările moderne.

Turiștii spun că este o lume de care te desprinzi cu greu și te obligă să revii.

Pensiunile din zonă și casele tradiționale atrag an de an mii de turiști pregătiți să descopere frumusețile locului.

Imediat cum treci de Comăneşti, venind dinspre Bacău, intri pe Valea Asăului. Turiștii fug aici de aglomerația marilor stațiuni și spun că redescoperă liniștea mult dorită.

Turist: "E foarte retras, e frumos, e în mijlocul pădurii. Aer curat, liniște, tot ce ne trebuie să ne încărcăm bateriile."

Citește și
Slănic Moldova
„Perla Moldovei” s-a reinventat. Tot mai mulți turiști redescoperă Slănic Moldova

Pasionații de tradiții pot sta la povești cu ursarii din zona montană. Se mândresc cu obiceiurile lor de iarna, cu care au cucerit, de altfel, marile festivaluri de folclor din lume. Reporter: ”Câți membri ai familiei duc tradiția mai departe?

Daniel Nicodim, ursar: ”Acum, din familia mea, 5.” Reporter: ”Cât de mult apreciază străinii ce le arătați?”

Ursar: ”După modul în care ne caută și frecvența cu care ne caută, eu cred că apreciază. Nu ar bate atâta drum să ne filmeze, să ne pozeze an de an."

La numai 20 de kilometri de Asău se află salina de la Târgu Ocna. Veți găsi aici și locuri de joacă pentru copii, dar și spații de relaxare pentru părinți. Aerul salin atrage an de an peste 200.000 de turiști.

Iosif Tiba, director Salina Trotuş: "Turiștii sunt interesați de efectul benefic al aerosolilor salini asupra căilor respiratorii și asupra plămânilor prin regenerare celulară. De asemenea, turiștii vin pentru relaxare, pentru mișcare."

Turist: "Profităm de răcoarea asta de aici. Am venit și pentru copil și ne place foarte mult la salină."

Iar ștrandul cu apă sărată face adevărate minuni pentru articulații.

Turistă: "Apa este foarte bună și temperatura, e cald, e bine."

În zonă sunt și stâni tradiționale, iar cei care răzbat în munte până la ele nu pleacă niciodată nemulțumiți. Brânza păstrată în scoarță de brad și untul făcut manual sunt apreciate de pofticioși.

Investitorii din zonă au simțit potențialul locului și își atrag clienții cu prețuri mici și mâncare tradițională.

Simona Drilea, proprietară pensiune: "Prețurile sunt modeste, plecând de la 120 de lei. Noi facem și reduceri, avem și bonusuri, copiii până în șase ani nu plătesc nimic, așa că vă așteptăm la pensiunea noastră de pe Valea Asăului."

Preparatele gătite aici pot fi cu greu refuzate. Meniul este vast, iar mesele celor care trec pragul pensiunii sunt mereu încărcate.

Turistă: "Este un loc în care iți încarci bateriile de câte ori te întorci. Este un loc care te cheamă continuu."

Zona vă oferă și locuri de cazare mai departe de civilizație, pentru cei care îndrăznesc să străbată drumul de munte și caută liniștea.

Lenuţa și Mircea Budacă, proprietari: "Deocamdată îi așteptăm cu aer curat, vin ei cu ce le trebuie, mâncare apa, suc, băutură. Apă nu se bea aici."

Iar pentru cei care au nevoie de puțin curaj ca să se așeze la mesele îmbelșugate, se găsesc soluții "miraculoase", bine ferecate.

Oamenii locului fac din Valea Asăului un tărâm special și turiștii spun că li se face dor de locul mirific după ce revin acasă. Numărul turiștilor crește permanent și zona înflorește.

Camerele primitoare și mirosul bucatelor îmbietoare întregesc farmecul peisajului.

Gospodării fac eforturi să satisfacă și pe cei mai pretențioși dintre musafiri, iar aceștia știu să răsplătească efortul gazdelor.

Și cum vestea se duce ușor, an de an din ce în ce mai mulți curioși vin să descopere frumusețea acestor meleaguri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult