Turiştii străini, fascinați de natura şi de cetăţile din Dobrogea: “Totul este fantastic”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Hotelierii şi agenţiile de turism îi tentează cu excursii în Delta Dunării sau la cetăţile din Dobrogea, cu opriri la cherhanale sau la crame cunoscute. Cei care vor să treacă graniţa pot vizita într-o zi şi Castelul Reginei Maria, de la Balcic.
Pentru 220 de lei de persoană, turiştii sunt preluaţi de la hotel şi conduşi până la Murighiol. De acolo sunt îmbarcaţi în şalupele localnicilor din Delta Dunării.
Expediţia pe canale durează în jur de trei ore. Printre excursionişti au fost și câțiva estonieni în faţa cărora pelicanii s-au dat în spectacol. Pentru ei barcagiul a reuşit să găsească și întinderi de apă pline de nuferi.
Turistă: "Îmi doream să ajung aici să văd totul, este frumos".
Turist: "Este fantastic, absolut. Natura este minunată, iar apa la fel, îmi plac şi păsările."
Turist: "Îmi plac foarte mult florile de pe apă şi păsările, care au apărut. Cred că suntem foarte norocoşi, pentru că a fost cald, am prins vreme frumoasă."
Excursia în Deltă se încheie la un restaurant cu specific pescăresc. Turiştii străini s-au bucurat din plin de mujdei pe pâine.
Ghid: "Acest sos de usturoi se numeşte mujdei, este foarte bun de consumat cu peştele şi face bine la stomac.” Turist străin: “Noi am început să îl mâncăm pe pâine, pentru că aşa am crezut că se mănâncă. Ca un aperitiv.” Turist: “Da, dar acum înţelegem pentru ce e şi e foarte bun."
Dacă iubiţi istoria mergeţi la cetatea Histria aflată la 65 de km de Constanţa pe malul lacului Sinoe.
Ghid: "În colţul de nord al acestei bazilici, a fost descoperit un puţ sacru. Aveau canalizare şi system de încălzire. Mai ales băile publice, aveau încălzire pe dedesubt"
Rezervaţi-vă cel puţin două ore pentru un tur.
John, turist din Germania: "E chiar impresionant, este foarte mare, foarte veche, este dintr-o eră îndepărta, datează din alte timpuri, ale grecilor şi romanilor."
Paul, turist: "Îmi place istoria şi chiar am vrut să văd aceste ruine, mi se par foarte interesante pentru că au fost foarte bine păstrate".
Chiar lângă cetate puteţi face un popas la o cherhana. Borşul de peşte, icrele şi plachia sunt cele mai cerute preparate.
Tot în zona găsiţi crame renumite, dar şi Biserica Îngropată. Puteţi continua către lacul Sinoe, iar din localitatea Mihai Viteazu aveţi acces la Grindul Lupilor - arie ecologică.
Către Fântânele puteţi vizita rezervaţia de broaşte ţestoase, după care vă continuaţi drumul spre sud, către Cheile Dobogei.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti straini , vacanta la mare , cherhana , histria
Dată publicare: 29-06-2018 18:50