Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii au profitat de vremea frumoasă și au ieșit să se bucure de culorile ireale ale toamnei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ce-ar fi să mergem câteva zile prin țară doar să admirăm spectacolul naturii! Fără o țintă anume și fără program stabilit dinainte.  

Drumul în sine este o bucurie în această perioadă a anului. Pădurile de foioase au culori ireale: frunze de un verde crud se amestecă cu cele galbene, ca aurul. Sau roșii, precum cerul la apus.

Iar vremea ține cu noi. Vor fi destule zile cu soare, cel puțin până la sfârșitul lunii.

Pe Valea Doftanei, în Prahova, toamna face spectacol. Sub soarele auriu de octombrie, culorile par mai puternice. E o perioadă bună pentru a face rezerve de amintiri, așa că mulţi oameni și-au luat câte o pătură și s-au aşezat lângă barajul Paltinu.

Dumitru Nica – turist: „l-am auzit pe Busu că s-ar putea să fie ultimele zile frumoase de toamnă și ce am zis mai copii haideți să ieșim puțin la iarbă verde chiar dacă stăm la casă. Am fost la baraj și aerul de acolo, tare cu culoarea copacilor pur și simplu te fascinează”. Câțiva bucureșteni spun că o zi petrecută lenevind pe iarbă, cu o carte în mână, te scapă de orice stres.

Marian Costea – turist: „E o toamnă frumoasă soare nu știu cât timp va mai fi așa frumos. Chiar admirăm peisajul, noi venim aici, este un loc foarte frumos și plăcut nouă”.

Tot în Prahova, la Câmpina, castanii au înflorit pentru a doua oară în acest an, semn de toamnă lungă. E un fenomen mai puțin întâlnit, spun specialiștii, care se datorează acestor zile cu temperaturi ridicate, de după frigul de luna trecută.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult