Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii, așteptați la munte cu tentații de lux: "Pe cei care comandă mici îi trimitem în centru"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Să leneveşti într-un leagăn agăţat între brazi impunători, să faci un picnic în curtea unui castel sau o plimbare cu bicicleta sunt doar câteva tentaţii atunci când eşti la munte.

Dar nici ofertele mai pretenţioase, un pahar de vin rose printre lucrări de artă sau delicatese, pregătite pentru gurmanzi nu sunt de refuzat.

De cu zori, cei care au vrut să ajungă spre Vârful Postăvaru, la 1700 de metri, pe trasee dificile, au închiriat biciclete electrice. Au plătit 250 de lei pentru întreaga zi.

Turist: "Un traseu în Poiană. Aici e foarte bine, că e mai răcoare faţă de oraş, unde e foarte cald."

Alţii au fost curioşi să încerce tirul cu arcul sau cel cu puşca la ţintă.

Citește și
munte
Aglomerație mare la munte de Sf. Maria. Soluția găsită de turiștii care n-au avut loc la terase

Instructor tir cu arcul: "Nu ţineţi deloc de săgeată, trage săgeata, să îndoiţi puţin cotul".

Pentru curajoşi bătălia se dă în pădure, cu arme de tip airsoft.

Alex Pop, organizator: "Se formează echipe de 10-20 persoane cam o oră şi e 60 ron de persoană."

Pe Mihaela, mai paşnică, am găsit-o legănându-se încet, între brazi, într-un peisaj de vis, din Buşteni. Turistă: "E foarte frumoasă priveliştea, îţi dă aşa o stare de bine te relaxează, e fain." Tot la Castelul Cantacuzino, pentru 40 de lei, turiştii pot face un tur complet printre sculpturi. Alexandra Ardeleanu: "Găsim relaxare, găsim artă, găsim cultura şi foarte multă istorie." Tot aici la terasa care îţi oferă o privelişte spectaculoasă şi meniul este aparte. Gabriela Mărăuță, angajată restaurant: "Avem terină de fois gras la aperitivele reci, este făcută cu vin Porto Calais 1985, le recomandăm un vin de ambrozie care este un vin dulce. Tartarul de ton, de somon...” Reporter: “Aveţi şi clienţi care comandă, să spunem, mici şi ceafă?” Gabriela Mărăuță: “Mai avem, de regulă sunt clienţi care ne comandă şi aşa ceva, dar îi îndrumam în centru."

De altfel, la hotelurile de 4 şi 5 stele din staţiuni, bucătari renumiţi au făcut artă în farfurie.

După masă, pretenţioşii pot savura un cocktail într-un jacuzzi în aer liber.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult