Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stațiunile de la munte atrag tot mai mulți turiști străini: ”E frig, dar e foarte frumos”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zi perfectă la munte pentru schi sau alte sporturi de iarnă, dar şi pentru cei care au vrut doar să respire aer curat sau să facă fotografii la peste 2000 de metri altitudine.

Soarele blând, vântul ce adia uşor şi cerul senin i-a îndemnat pe mii de români să ia calea Bucegilor. A fost însă aglomeraţie pe şosele, în parcări şi la instalaţiile de transport pe cablu. La destinaţie însă toată lumea s-a bucurat de peisajul minunat, pe care doar natură, dincolo de orice intervenţie a omului, îl poate oferi.

La Sinaia unde schiorii se pot bucura de pârtiile de mare altitudine, zăpada este încă perfectă, astfel că în acest weekend a fost înghesuială mare. Nu doar pe părţii. La munte au ajuns şi foarte mulţi turişti străini. "Frumos loc de schiat şi o vreme superbă. Peisajul e minunat, e un adevărat noroc să poţi să schiezi într-o asemenea zona", spune un turist străin.

Câțiva turişti din Israel au lăsat plajele din Mediterana şi Marea Roșie pentru frumuseţea munţilor noştri: "E foarte frig, dar foarte frumos. Nu suntem obişnuiţi aşa... Pot să spun că ţara dumneavostra e foarte frumoasă. Puteţi să vă bucuraţi de ţara voastră şi să fiţi mândri". Crestele albe ale Bucegilor ce strălucesc în razele unui soare încântător apar acum în multe fotografii. Pe de altă parte, odată cu numărul mare de turişti, o afacere tot mai înfloritoare în staţiunile de schi este aceea a închirierii echipamentelor sportive. Un echipament complet cu schiuri, clăpari şi beţe costa între 30 şi 45 de lei pe zi. La Predeal, de exemplu, numărul centrelor de închiriat s-a dublat în ultimii cinci ani şi, spun cunoscătorii, încă mai e loc pe piaţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și
turisti, turism, parapanta, poiana brasov,
Sportul care atrage turiștii la munte, la fel ca schiatul. Cât costă un zbor cu parapanta

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult