Staţiunea care a interzis cremele de protecţie solară. Medicii sunt îngroziţi
Your browser doesn't support HTML5 video.
E o măsură bună pentru mediu, dar cum rămâne cu protecția oamenilor, expuși la riscul apariției cancerului de piele? Interdicția intră în vigoare din 2021, dar comunitatea medicală este deja în alertă.
"Nu doar coralii sunt amenințați. Sunt substanțe toxice, de asemenea, pentru pești și pentru alge. Oxybenzona acționează aproape ca un erbicid”, explică un cercetător marin.
Razele ultraviolete de tip A emise de soare penetrează straturile profunde ale pielii și sunt asociate cu melanomul, cea mai gravă formă de cancer de piele.
Există, în același timp, și raze ultraviolete de tip B, "vinovate" pentru arsurile de la Soare.
În timp ce unele creme de protecție solară acționează ca un ecran doar pentru un tip de radiații solare, Academia americană pentru dermatologie spune ca oxybenzona este printre puținele substanțe aprobate care poate bloca ambele tipuri de radiații.
Numai ca acest controversat ingredient se incadreaza intr-o clasa de risc ridicata - 9 din 10 - chiar și pentru organism, fara sa mai punem la socoteala pericolul reprezentat pentru fragilul ecosistem al oceanelor.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Dată publicare: 26-03-2019 08:10