Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Senzații tari cu bicicleta, la Bâlea Lac: „Am prins 67 la oră”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vineri nu a fost o zi chiar recomandată pentru schi, din cauza vremii câinoase şi a avertizărilor salvamontiştilor, dar chiar şi aşa, turiştii ajunşi la Balea Lac n-au avut motiv să se plictisească.

Unii au făcut ture cu snowmobilul, în timp ce alţii s-au plimbat cu o barcă pneumatică pe lacul îngheţat. Iar pe Tâmpa, în Braşov, au fost văzuţi bicicliştii zăpezii.

Departe de pârtiile aglomerate, pe cărări cu zăpadă neatinsă, îi găsim în această perioadă pe iubitorii unui alt tip de ciclism. Îşi testează limitele cu ajutorul fat bike-urilor - biciclete care au cauciucurile de două ori mai late decât cele normale.

Dan Mazilu, biciclist: „Pe bicicletă, pe un drum forestier ca asta, e absolut perfect. Se merge în ritm de turing, nu de racing."

Citește și
Viscol
Vreme rea în România. Oameni blocați și case fără curent electric

Adrian Hardea, biciclist: „Eu cu asta am coborât Poiana şi am prins 67 la oră cu ea şi e o senzaţie unică să mergi cu 60 la ora cu un fat-bike. Se aşează mult mai bine pe şosea, pe forestier, pe pietre, având în vedere că şi cauciucul e mai lat."

Pe zăpadă merge perfect şi bicicleta cross country. Roţile nu sunt atât de late, însă împiedică alunecarea.

Istvan Bartos, pasionat de ciclism: „Caut locuri unde nu a umblat nimeni, adică încerc să fiu primul, dimineaţs mă trezesc la prima oră, să am zăpadă proaspătă. Am aderența perfectă, nu alunecă, totul e controlat."

Cei care vor să încerce asta au la dispoziţie mai multe modele.

Andrei Nicolescu, administrator magazin articole sportive: „Prima, cea verde este asistată electric, te ajută să mergi un pic mai uşor atunci când nu ai experienţă sau eşti mai în vârstă. Cea de-a doua este un mountain bike, numai că este pentru zăpadă. Are cauciucuri un pic mai balonate."

Pasiunea pentru acest sport este însă costisitoare. Bicicletele costă între 3000 şi 8.000 de lei.

Tinere: „Foarte frig, dar merită. Neaşteptat de frumos! E peisajul de vis şi drumul până aici. Învăluiţi în alb."

Mulţi turişti au ajuns şi la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri. Accesul se face doar cu telecabina. Un drum dus întors costă 60 de lei. În ciuda viscolului, senzaţia este de neratat, mai ales în sezonul de iarnă.

Tânără: „E superb! Îngheţat dar fain!"

Dacă vreţi să rămâneţi în zonă, vă puteţi caza la cabanele de la Bâlea Lac şi Bălea Cascada. În apropiere a fost inaugurată recent biserica de gheaţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult