Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O experiență de neuitat, cu un buget modest. Zona care îi cucerește din prima pe turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă ultimele săptămâni au fost ploioase, vremea e oricând bună pentru a descoperi satele din Transilvania.

Vă puteţi caza cu un buget modest în foste case parohiale sau într-o veche gospodărie săsească. Și, după un mic dejun din bunătățile locului, cel mai potrivit e un drum spre bisericile fortificate. Vremea prânzului sau a cinei promite un adevărat festin transilvănean: supe cu tăieţei de casă, fripturi aburide și prăjituri cu rabarbăr.

Nu departe de oraşul Sibiu se află Moșna, o comunitate de sași, pitită printre dealuri. În vatra satului se înalță biserica fortificată, veche de mai bine de 5 secole, iar oaspeţii vor fi cu siguranță încântaţi de liniile în stil gotic ale bisericii şi de Turnul Slăninii. Acolo sunt depozitate preparatele din carne.

Biserica este uimitor de bine conservată.

Turiştii care o iau la pas pe uliţele satului pot intra în vorbă cu sătenii. La vremea amiezii, oaspeţii sunt aşteptaţi la masă. La doamna Maria, de exemplu, o gospodină din satul vecin, Alma Vii.

Citește și
Castele conților din Transilvania, renovate cu bani europeni. La Posmuș, comuniștii au crescut porci și cai
Castelele conților din Transilvania, renovate cu bani europeni, după ce comuniștii au crescut în ele porci și cai

Turiştii sunt cuceriţi de atmosfera primitoare a satelor săseşti, de privelişte, de linişte şi de... bucătăria ardelenească.

Mihai Butean, turist: ”A fost excelent, mâncarea foarte bună, cu produse din gospodăria proprie, nu se compară îţi aduce aminte de mâncarea bunicii, mai ales ciorbă de găină de la început a fost foarte bună!”

Vlad Turda, turist: ”E minunat, adică eu fiind pasionat de fotografie şi de călătorie, mi-a plăcut tot timpul să vizitez locuri noi. Mai ales partea asta de Sibiu, cetăţile de prin prejur, chiar mi se pare foarte, foarte frumos”.

Simona Costin, turistă: ”Mi se pare că e o bogăţie culturală, una la mâna poţi să interacţionezi cu localnici, poţi să afli care e viaţa şi din ce trăiesc. Plus cetăţile pot fi vizitate, în unele te poţi caza”.

Iar cei care au ales fostele case parohiale spun că n-au mai avut de mult un somn aşa odihnitor. Şi aici, dimineţile încep cu un mic dejun hrănitor.

Ladislav Ciocan, administrator casă de oaspeţi: "Oferim şi degustări de produse locale, chiar de aici de la săteni, sus în turnul slăninii".

În unele sate, pentru cazare şi mâncare nu există tarife, plătiţi cât vă lasă inima, sub forma unei donaţii. Banii sunt folosiţi pentru întreţinerea bisericilor fortificate şi dezvoltarea acestor locuri pline de farmec.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult