Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salina Praid, unul dintre cele mai încântătoare locuri din Translivania. Aerosolii de aici vindecă boli

Your browser doesn't support HTML5 video.

Salina Praid, minunea săpată în sărea din adâncuri, este unul dintre cele mai încântătoare locuri din Translivania. Povestea salinei începe în vremea romanilor. Mai apoi, secuii și sașii au coborât și mai mult în adâncuri.

De la un secol la altul, din truda oamenilor s-a născut un adevărat oraș subteran. Amenajat acum cu un parc de aventură, un restaurant şi o biserică.

Rezervația naturală "Dealul Sării", din comună Praid, județul Harghita, se întinde pe 66 de hectare. Canionul este unul dintre cele mai spectaculoase locuri. Cei vor să facă o plimbare într-un loc nemaivăzut și să respire aer tămăduitor, au ales locul potrivit.

Drumul spre subteran durează câteva minute și se face cu autobuze speciale, iar vizitatorii trebuie să respecte măsurile de protecţie impuse de pandemie.

Așa începe călătoria în inima pământului, printre munții de sare.

Citește și
Secretul sarmalelor din Harghita: apa de la centrul wellenes
Concurs de gătit sarmale la Praid. O femeie a dezvăluit secretul preparatului ei

Seprodi Zoltan, director salina Praid: "Deocamdată avem două orizonturi deschise pentru turiști, partea de sus, unde este restaurant, cramă și belvedere, mâna cea mai veche din 1763 deschisă, după un perete de sticlă, poți să te uiți și să vezi această mină.”

Turist: "Am venit să ne mai bucuram de două zile de vacanță și da, venim frecvent aici, ne place, e divertisment și ne dă senzația de mai multă libertate."

Aerul din subteran este o adevărată binecuvântare. Aerosolii salini vindecă boli ale aparatului respirator, dezinfectează organismul și elimină toxinele. În plus, îți dau energie.

Filip Otilia, turist: "Suntem la 120 de metri sub linia orizontului. Copii, adulții își pot petrece timpul și valorifica superior aerul din salină. Majoritatea omenilor vin aici pentru tratament în primul rând.”

La doar câteva minute de Praid, se află munții de sare ai stațiunii Sovata. Stațiunea este renumită și apreciată pentru lacurile sale, dar și pentru traseele turistice din pădure.

Csiki Istvan, reprezentant Birou Turistic: "Avem drumul sării, care a fost cel mai mare proiect turistic din România și acum putem să spunem că este una dintre principalele atracții turistice din Sovata. Chiar și în timpul iernii este foarte indicat să se viziteze zona lacurilor sărate. Avem o arie protejată de 70 de hectare și drumul sării se situează pe porțiunea acestei arii...”

Sovata și Praid sunt preferate de familiile cu copii. Hotelurile din zonă au pregătit oferte pentru toate buzunarele, respectând toate normele de siguranță.

Cei care beneficiază de tichete de vacanță, primesc o reducere pentru cinci nopți într-o cameră dublă, de la 2.000, la 1.450 de lei - exact valoare tichetului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult