Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii se înghesuie deja să-și programeze vacanțele de iarnă. Cât costă o vizită la Moș Crăciun sau pe plajă în Thailanda

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nici nu s-a terminat bine vara, că mulți și-au programat deja vacanțele de iarnă. Sunt deja rezervări pentru Laponia, la Moș Crăciun, iar biletele de avion spre Praga, Viena ori Budapesta sunt în topul vânzărilor.  

Și în acest an, au trecere destinațiile exotice, favorită fiind Thailanda. Trebuie știut însă că vacanțele s-au scumpit în medie cu 10 procente față de anul trecut.

În Laponia, turiștii pot să îl viziteze pe Moș Crăciun, să se bucure de o plimbare cu sania trasă de reni sau de câini husky, să schieze ori să aștepte cu ochii pe cer aurora boreală.

Prețurile pornesc de la 1.500 de euro de persoană pentru trasport și cazare și cresc în funcție de alte servicii.

Cristina Vascan, reprezentantul unei agenții de turism: „Laponia, pachetele înainte de Crăciun, avem gradul de ocupare de 70%. Încă din luna iulie, deja se întreabă dacă au apărut pachetele. De obicei, dacă luăm cu câteva luni înainte, pachetele sunt mai ieftine”.

Citește și
Marea e încă bună pentru o baie. Hotelurile sunt pline și în extrasezon, șezlongurile gratis, dar turiștii au o problemă
Marea e încă bună pentru o baie. Hotelurile sunt pline și în extrasezon, șezlongurile gratis, dar turiștii au o problemă

În egală măsură sunt căutate și orașele vestice pentru târgurile de Crăciun, dar și destinațiile ceva mai însorite.

Marius Berca, managerul operațional al unei agenții de turism: „Dacă ne referim la revelion, aici oferta este și mai variată și turiștii pot să meargă pe Coasta Amalfitană, Napoli, Sorento. Pachetele pentru 7 nopți de cazare, pleacă de la 890 de euro de persoană”.

Oferte pentru românii care detestă iarna

Cei care detestă iarna au optat și în acest an pentru vacanțe în destinații exotice. Cea mai căutată până acum a fost Thailanda.

În acest caz, prețurile sunt mai mari, și pornesc de la 1.200 de euro de persoană pentru 7 nopți.

Cristina Pipias, reprezentantul unei agenții de turism: „Se duc către locuri unde pot să facă plajă, unde pot să facă baie în apa mării, unde pot să facă scufundări și foarte multe excursii în aer liber. Cele mai multe vânzări în agenția noastră sunt pentru destinații din sud-estul țării, vârful a fost și anul trecut și se pare că va fi și anul acesta va fi Thailanda către care foarte mulți români se orientează, dar avem vânzări spre Malaezia care este în creștere sau Singapore”.

Sunt oferte pe alese și pentru destinații din România. Pentru un Crăciun, de pildă, în mărginimea Sibiului ori Sovata agențiile de turism cer între 330 și 400 de euro de persoană pentru 4 nopți de cazare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult