Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii au căutat în Bucovina un Paște liniștit, departe de agitația orașelor: ”Am ajuns în paradis”. Cât a costat un sejur

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bucovina își primește oaspeții care își vor petrece în acest colț de rai vacanța de Paște. Veniți și din alte țări, oamenii caută înainte de toate liniștea mănăstirilor și relaxarea în natură, înconjurați de priveliști încântătoare.  

Nu lipsesc însă distracțiile la tiroliană sau piscină ori mâncarea tradițională. Gradul de ocupare al unităților de cazare a atins 90 la sută.

În Bucovina, turiștii au ieșit să viziteze mănăstirile din patrimoniul UNESCO. Sara a ajuns la Mănăstirea Humor din Italia, cu toată familia.

Sara Lozzi: ”Este minunat locul, această mănăstire este wow. Suntem foarte fericiți. Stăm în apropiere, la hotel și putem vedea munții".

O familie a venit la Gura Humorului din Oradea.

Citește și
socacite
Socăcițele din Maramureș le învață și bucătăresele mai tinere cum să facă bucatele tradiționale de Paște

"Tata: Curățenie, liniște, vremea foarte bună. Mama: Peste tot se așteaptă sărbătorile pascale. Băiatul: Relaxarea pe primul loc, vizitarea ne scapă de stres".

Cuplu din Ploiești: "Încărcătură aparte, simți ceva specific, mai ales la mănăstire".

O familie din Galați se bucură că e departe de oraș.

Turistă: ”Am căutat să ne cazăm la o pensiune în mijlocul naturii. Acum e un pic de rupere de nebunia de zi cu zi. Acum am ajuns în paradis".

Turist: "Așa arată peisajul de pe balcon, la pensiunea unde locuim acum. Eu pot spune că este o stare de nedescris, este vis".

Un pachet turistic în Bucovina ajunge la 3.500 lei

În bucătarii este forfotă. Gospodinele pregătesc mâncăruri tradiționale pentru prima zi de Paște. Am dat și noi o mână de ajutor.

"Să mă ajuți și la găluște. Treabă multă e, treabă multă. Iei frunza în palmă frumos, punem carnea și acuma rulăm, frumos, așa. Apoi în oală și a ieșit sărmăluța. Mai trebuie exersat".

Între timp, tiroliana de la Gura Humorului, cea mai lungă din țară, de 2 kilometri lungime, n-a cunoscut pauza.

Turist: ”Te simți liber, te simți ca o pasăre”.

Copil: ”A fost super, am văzut un uliu!".

Turistă: ”Libertate, după o perioadă așa încărcată la serviciu, e libertate".

Un pachet de patru zile, cazare și mese, plus petrecere câmpenească, a costat între de 2.500 și 3.500 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult