Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reprezintă ”aurul” Munților Rodnei și atrag anual mii de turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

”Aurul” Munților Rodnei, caprele negre, au fost monitorizate și în această toamnă în Parcul Național, iar autoritățile se declară mulțumite de cele 123 de exemplare pe care le-au găsit aici.

Administratorii parcului spun că turiștii români, dar și străini, vin în această perioada și străbat traselele lungi în speranța că le pot observa măcar pentru câteva clipe cu ochiul liber.

De la an la an, numărul efectivelor de capră neagră din Parcul Național Munții Rodnei crește văzând cu ochii. În acest moment sunt 123 de exemplare care trăiesc la peste 1500 de metri altitudine.

Nu se intervine deloc în habitatul lor, iar angajații parcului nu le hrănesc niciodată.

Pentru a le observa traseele, observatorii folosesc binocluri și GPS-uri. Caprele negre atrag mii de turiști atât în Munții Rodnei, dar și în Munții Bucegi și Retezat. Oamenii vin chiar și din străinătate pentru a le admira și parcurg kilometri întregi pe trasee abrupte doar să le surprindă în fotografii.

Citește și
crit
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor

Numărul lor este în creștere, cel puțin în Parcul Munții Retezat, pentru că, spun autoritățile, exemplarele sunt mereu monitorizate atent.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult