Reacţiile unor turişti care au luat cina legaţi la ochi, în Sibiu. "Miroase a fân"
Your browser doesn't support HTML5 video.
De la gusturile din bucătăria bunicilor până până la deşertul copilăriei, servit nu oricum ci legat la ochi , macarea făcută doar cu ingrediente locale, i-a cucerit pe pofticioşi. Evenimentul a avut loc la Sibiu şi face parte dintr-un nou concept culinar care promovează reţetele transilvănene.
"Şi cum mâncăm? Cu linguriţa sau bem? Shot? E mişto că ai mirosul de fân!"
Pe lângă mâncarea tradiţională, chefii i-au provocat pe oaspeţi cu un deşert deosebit. Invitaţii au trebuit să recunoască legaţi la ochi o supriza dulce din copilărie, aşezată într-un ou golit, pe un culcuş de fân.
Impresiile au fost pe măsură.
“La noi în ţară nu prea se întâmplă astfel de seri. Foarte bun şi deşertul excepţional iar la sfasit surpriză cu paiele şi ouăle a fost faină şi mie mi-a plăcut foarte mult. Lapte cu tăieţei, pe care îl mâncăm când eram mici”, spune o clientă.
Cina a fost gătită de 3 bucătărese iar meniul a fost inspirat din reţete româneşti, săseşti şi ungureşti. Ideea unui astfel de concept culinar a pornit simplu, din viaţa simplă şi frumoasă din satele transilvănene.
Alexu Toader, project manager Slow Food Viscri: “Discuţia de a porni proiectul ăsta a pornit pe dealuri, într-un sat din Transilvania, în timp ce fetele discutau despre cum ar putea să folosească teraoaral transilvănean, cum ar putea să exploateze aromele puternice de pe dealuri."
Cina de primăvara a debutat luna aceasta în Viscri, judeţul Braşov, după care a ajuns şi în Sibiu, iar următorul eveniment va avea loc în Capitala săptămâna viitoare. Preţul unei astfel de cine este de 150 de lei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!