Reacția unor turiști veniți să doarmă în iglu la Bâlea Lac. „Avem un pic de alcool”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Dar înainte să se prindă în vreo horă pe la cabane, s-au trezit prinși fără voia lor în nesfârșita „horă" a aglomerației, care se întinde veșnic pe DN1.
Filmată din elicopter, coloana de maşini de pe Drumul Naţional 1 părea să nu aibă sfârşit. Mii de români care se aflau pe şosea gândeau acelaşi lucru.
Şoferii au dat primul test al rezistenţei în traficul aglomerat pe centura ocolitoare a Ploieștiului, unde s-au format ambuteiaje.
Apoi, au stat blocaţi în trafic aproape de Nistoresti, iar de aici şi până la Comarnic - o distanţă de şapte kilometri - au mers bară la bară.
Între Buşteni, Azuga şi Predeal şoferii şi-au adus aminte de promisiunea unei autostrăzi spre munte.
Nici în staţiuni nu au scăpat de aglomeraţie. În Sinaia, de pildă, la instalaţiile de cablu s-a format cozi lungi, iar pe părţii s-a schiat om lângă om.
Mai norocoşi au fost turiştii care au ales pentru acest final de săptămâna - zona acoperită de zăpadă de la Bâlea Lac. Pe apă îngheţată, unii au alunecat cu barca trasă de snowmobil.
Alţii au testat derdeluşul cu colacul.
Temperaturile ridicate din această iarnă au făcut imposibilă construcția hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. În locul lui au fost ridicate însă igluuri din zăpadă.
Turistă: „Ne-am pregătit să dormim afară în frig, avem multe haine şi un pic de alcool, să ne ţină de cald."
Eugen Petri, artist plastic: „Fiecare iglu are o tematică, căluţii de mare, avem meduzele, crabii, peştii. Lucrăm de saptămâna trecută şi mai avem 3 igluuri de făcut care vor fi recepţia şi cele 2 restaurante."
O noapte de cazare într-un iglu, la peste 2.000 de metri altitudine, costă aproape 500 de lei.