Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prinţul Charles, vizita secretă în România. Ce a făcut în satul Filitelnic, judeţul Mureş

Your browser doesn't support HTML5 video.

În mare secret, Prinţul Charles a ajuns duminică în România şi le-a făcut o surpriză memorabilia locuitorilor din satul Filitelnic, judeţul Mureş.

Prinţul Charles a vizitat aici biserica fortificată şi a stat de vorbă cu oamenii locului. Vizita lui a durat o oră, iar luni Prinţul Charles este aşteptat în Anglia pentru că are programată o întâlnire cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Duminică, puţin după ora 15.00, uliţele satului s-au umplut de maşini şi nu mică le-a fost mirarea localnicilor să vadă că în mijlocul lor a ajuns tocmai prinţul Charles.

Aşa cum i-a obişnuit pe locuitorii din satele vizitate, moştenitorul coroanei britanice a purtat o ţinută lejeră, un costum de in, deschis de culoare. Şi-a dorit să viziteze biserica evanghelică fortificata din sat, în semn de susţinere pentru reconsolidarea acesteia.

Este de fapt un ansamblu de monumente istorice, în stil gotic, datând din secolul al XV-lea. Începând cu 1980 biserica s-a degradat într-un ritm accelerat, bolta sălii s-a prăbușit parțial, iar turnul și zidul de incintă sunt și ele grav degradate.

Citește și
Prințul Charles
Gestul făcut de Prințul Charles din dragoste pentru Transilvania

Prinţul Charles a parcurs pe jos drumul până la locaşul de cult, în timp ce localnicii s-au grăbit să-i vorbească ori să facă fotografii.

Luni, Prinţul Charles are programată o întâlnire cu Donald Trump, conform presei internaţionale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult