Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prințul Charles, mesaj impresionant pentru o asociație care repară calea ferată istorică dintre Sibiu și Agnita

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ani de eforturi și piedici din partea autorităților, o mică asociație care se luptă pentru salvarea căii ferate istorice dintre Sibiu și Agnita a primit un mesaj impresionant de la Prințul Charles.

Alteța Sa Regală îi felicită pe voluntari pentru munca depusă și speră ca la următoarea vizită în Transilvania să facă și o plimbare cu mocănița.

În urmă cu 13 ani, câțiva oameni inimoşi au dat o nouă șansă căii ferate înguste de pe Valea Hârtibaciului. Construit acum mai bine de un secol, drumul de fier ce lega Sibiul de Sighişoara a fost naționalizat de comuniști și parţial dezafectat. Au rămas doar 57 de kilometri, între Sibiu și Agnita, dar ultimul tren a trecut pe aici în 2001. Din această bucată, voluntarii au readus la viaţă 7 kilometri. Gestul lor a fost apreciat de prințul Charles, care și-a exprimat, printr-o scrisoare, dorinţa de a face o plimbare cu mocăniţa.

"În cadrul următoarei mele vizite în România, care mă rog să aibă loc anul viitor, sper să pot să vizitez această cale ferată istorică și să călătoresc cu trenul, tras de însăși locomotivă care a fost construită pentru această linie în urmă cu mai bine de 125 de ani", le-a scris Alteța Sa voluntarilor.

Deşi voluntarii au reușit, după mai bine de un deceniu, să concesioneze drumul de fier şi să atragă fonduri europene, piedicile nu s-au sfârșit. Cu ajutorul Prinţului Charles speră să le depăşească mai repede.

Citește și
pasul tihuta
Proprietarii de pensiuni din Pasul Tihuța au găsit o metodă ingenioasă ca să îi atragă pe turiști

Indiferent de sezon, voluntarii vin câteva zile pe săptămână şi încearcă să repare linia îngustă.

Ocazional, este închiriată o mocăniţă pentru călătoriile de weekend. Turiştii sunt încântaţi.

Voluntarii speră să poată salva şi locomotivele cu abur care au circulat cândva între Sibiu şi Agnita. O parte dintre ele se afla în depoul Sibiu, unde se degradează.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult