Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pregătiri pentru 1 Mai în Vama Veche. ”Locuri” de cazare, doar pe plajă, cu cortul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vama Veche se scutură de hainele de iarnă şi este gata de oaspeţi. Primii 20.000 vor ajunge acolo la sfârşitul lunii. Până atunci, însă, pregătirile sunt toi.

Peste tot se aud utilaje. Se renovează barurile de pe plajă, iar hotelurile şi pensiunile sunt în plin proces de amenajare. Chiar şi aşa, Vama a fost integral rezervată de Paşte şi 1 mai.

Șef muncitori: „Începem cu curăţenia generală. Scoatem tot afară, curăţăm plajă, da?”

Larma din Vamă vine acum de la muncitori şi utilaje. Peste tot sunt echipe care lucrează de zor mai ales că din 26 aprilie sunt aşteptaţi turiştii.

Schimbările pregătite în Vama Veche

Citește și
litoral
Au fost anunțate ofertele de 1 Mai, pe litoral. Prețul unei nopți de cazare la Mamaia

Adrian Ion, administrator terasă: „Abia am început şi am început cu curăţenia, cu plaja, barul. Mâine ne apucăm de instalaţie şi toate cele!

Nici proprietarii hotelurilor nu stau degeaba. Hotelierii au început lucrările de amenajare pentru că în mai puţin de o lună aici sunt aşteptaţi peste 20.000 de turişti. Şi dacă vă tentează destinaţia, trebuie să ştiţi că doar la cort, pe plajă, vă mai puteţi caza!

Andrei Badea, administrator hotel: „Nu mai avem camere disponibile. Suntem ocupaţi sută la sută. Rezervările s-au făcut din ianuarie."

Turiştii au cumpărat pachete de 3 sau 4 nopţi, pentru Paste şi 1 mai şi au plătit, în medie, 1.200 de lei.

Mugur Cristea, administrator pensiune: „E practic startul sezonului şi vindem cu un an înainte pachetele. Vama Veche a ajuns să fie un brand. Locuri de cazare nu sunt suficiente. Deja, după cum se mişcă lucrurile, văd că aici creşte capacitatea cu 1500 - 2000."

Cei care au baruri şi restaurante spun că nu au stabilit preţurile. Anul trecut au fost similare cu cele din Mamaia. Pentru o singură masă, două persoane au plătit în jur de 200 de lei, în timp ce o noapte de distracţie ajunge la 100 de euro.

Potrivit meteorologilor, în timpul zilei temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius, dar noaptea va fi frig. Aşadar dacă plănuiţi să veniţi pe litoral de Paşte sau 1 mai, ar fi bine să vă luaţi şi haine groase în bagaje.

Dacă vă gândiţi să vă avântaţi în mare şi să faceţi o baie, salvamarii vă sugerează să evitaţi această experienţă. Apa mării are doar 10 grade Celsius, iar riscul unui şoc hipotermic este uriaş. Pe de altă parte, în acea perioadă, serviciul de salvamar va fi funcţional doar în staţiunea Mamaia şi pe plaja din Constanța. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult