Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pensiunile, pregătite pentru musafirii de Revelion: ”I-am așteptat cu tăiatul porcului”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În pensiunile din Maramureș miroase a vin fiert şi a scorţişoară, iar cei care s-au săturat deja de cârnaţi, caltaboş şi șorici îşi fac poftă de mâncare cu o ţuică de prune din zonă.

Şi în Alba, mămăliga la ceaun e aburindă, numai bună să pună în valoare tochitura de porc.

"Bine aţi venit la noi, în Maramureş! Să petreceţi alături de noi! Doamne ajută! Numai bine, multă fericire!" - își întâmpină gazda musafirii.

La o pensiune din Baia Sprie, gazdele şi-au primit musafirii în straie tradiţionale şi cu bucate fierbinţi, în vase din lut.

Valentin Vieru şi-a luat cu el şi prietenii din Bucureşti. Se simte deja ca acasă.

Valentin Vieru, turist din Bucureşti: "E o zonă foarte frumoasă. Tradiţiile şi obiceiurile... E al treilea an şi o să tot revin, că-mi place tare mult.''

Citește și
turisti balea lac
Turiștii din toată lumea, impresionați de hotelul de gheață de la Bâlea Lac. ”A fost visul meu”

Alexandru Mechea, turist: ”Am venit pentru tradiţii."

Pentru un sejur de 5 zile, cu pensiune completă, fiecare invitat a plătit 1650 lei.

Cristina Leș, proprietar pensiune: "Şi în acest an, ca de fiecare dată, i-am aşteptat cu bucate tradiţionale, cu tăiatul porcului, cu vin fiert la ceaun, palincă, cozonac de casă. Să petreacă cu noi, într-un mediu falmilial, în Maramureş.”

Dacă va ninge, gazdele sunt gata să scoată săniile trase de cai.

E larmă şi în pensiunile din Şugag, pe Valea Frumoasei.

"Pârlirea prin paie face șoricul mai moale, mai gustos, mai natural, bio", este explicată rețeta.

Mirosul îmbietor de sorici i-a ademenit pe toţi cei prezenţi. Aliona, turistă din Bucureşti: "Am văzut cum se pârleşte porcul, se păstrează obieciurile, tradiţiile. E o zonă frumoasă, am fost anul trecut şi ne-a plăcut foarte mult. E linişte, frumuseţe." Oleg, turist: "Suntem din Republica Moldova şi acolo nu avem zone muntoase. O să ne petrecem, o să ne distrăm, o să mâncăm, o să mergem la pârtie." La final, s-au ghiftuit cu o mămăligă făcută la ceaun şi o tochitură de poveste.

Preţurile pentru o noapte de cazare variază între 120 şi 180 de lei. Cei care sunt în zona pot face excursii la domeniul schiabil Șureanu, la Cetatea Albă Carolina şi la Sibiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult