Palatul din București cu o poveste incredibilă. A fost construit de cel mai mare producător de bere din România
În prezent, palatul și răcoroasa grădină impecabil amenajată găzduiesc diferite evenimente culturale, dar și nunți, botezuri sau petreceri. Complexul poate fi vizitat pe bază de programare, dar este important să știți că, în luna iulie, a fost scos la vânzare, pentru suma de 25.000.000 de euro. Rămâne de văzut care va fi viitorul acestui superb palat.
Până atunci, vă prezentăm câteva informații despre trecutul său, iar dacă aveți ocazia să-i treceți pragul participând la un eveniment organizat aici, nu ezitați!
Construit de cel mai mare producător de bere din RomâniaPalatul Bragadiru are 87 de încăperi și o suprafață utilă totală de peste 7.000 de metri pătrați. La aceasta se adaugă grădina complexului, care ocupă peste 16.000 de metri pătrați. Prin urmare, nu este de mirare că acest complex a fost supranumit „Colosul” sau „Colosseum” la momentul construcției sale, în 1894, potrivit paginii oficiale Palatul Bragadiru.
Complexul Bragadiru și Fabrica de Bere Bragadiru, aflată în apropiere, sunt clasificate ca monumente istorice și au aparținut marelui industriaș român Dumitru Marinescu „Bragadiru”, care a fost cel mai mare producător de bere din România. Dumitru Marinescu a adăugat la numele său „Bragadiru” după denumirea comunei în care a pus bazele primei fabrici de alcool rafinat. Ulterior, antreprenorul a cumpărat peste 100.000 de metri pătrați de teren în centrul Bucureștiului, unde a deschis, pe 9 aprilie 1895, a treia fabrică de bere din oraș, care a devenit în scurt timp cea mai mare și mai bine dotată.
Palatul Bragadiru a fost conceput ca loc de recreere situat în imediata apropiere a Fabricii de Bere Bragadiru, destinat angajaților fabricii. Clădirea, ridicată după planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl, includea o sală de bal care putea funcționa și ca sală de spectacole, o bibliotecă, o popicăie, numeroase camere, dar și magazine și birouri situate la parter.
Palatul Bragadiru a fost construit în stil eclectic, având scări în spirală, stucaturi, fațadă ornată cu statui, oglinzi venețiene și balcoane în stil victorian. Grădina de vară și terasa completează armonios stilul deosebit de elegant în care a fost gândit întregul complex.
Naționalizat și transformat în casă de culturăÎn anul 1948, când au venit la putere comuniștii, Fabrica de Bere Bragadiru a fost redenumită Fabrica de Bere Rahova, iar palatul a fost transformat în Casa de Cultură V. I. Lenin. Din păcate, după căderea regimului comunist, fabrica de bere a fost abandonată și a devenit o ruină.
Palatul Bragadiru a avut însă o soartă diferită, fiind retrocedat moștenitorilor marelui industriaș și renovat în totalitate. Astfel, a început să găzduiască diferite evenimente publice sau private, de la nunți și botezuri, până la expoziții de pictură, baluri tematice, petreceri corporate, congrese, recepții oficiale, concerte și lansări de produse.
Uriașa sală de bal a palatului, Colosseum Grand Ballroom, poate găzdui până la 400 de persoane, în timp ce întregul complex are o capacitate de peste 700 de persoane. Pentru organizare de evenimente la Complexul Arhitectural Palatul Bragadiru, puteți cere detalii la numărul de telefon: 0771.463.688 sau la adresele de e-mail office@palatulbragadiru.ro și evenimente@palatulbragadiru.ro.
De asemenea, palatul găzduiește în prezent Teatrul Godot, fiind puse în scenă diferite spectacole de teatru și concerte, în Grădina Urbană și în Sala Godot a complexului. Prin urmare, dacă vreți să admirați Palatul Bragadiru, puteți cumpăra bilet la unul dintre aceste spectacole și vă bucurați astfel de o experiență culturală inedită.